ANALIZA SUDIJSKIH ODLUKA: Dejan Filipović o greškama ARBITARA na utakmicama ZVEZDE i PARTIZANA! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

04.02.2022

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović, održao je pred srpskim novinarima radionicu na kojoj su analizirane neke od spornih situacija.

ANALIZA SUDIJSKIH ODLUKA: Dejan Filipović o greškama ARBITARA na utakmicama ZVEZDE i PARTIZANA! (FOTO, VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predmet analize bile su i neke od situacija sa utakmica Crvene zvezde i Partizana.

Filipović je komentarisao situaciju kada na meču Zvezda - Voždovac nije sviran penal, iako je bilo evidentno da je Gobeljić napravio prekršaj. Kako ističe, razlog je što je prethodno na prvoj stativi napravljen faul igrača Voždovca.

- Da je sve u fudbalu tako precizno i hirurški, ovo je jedna situacija gde se jedan drugi klub žalio na odluku, verovatno se sećate svi situacije, u pitanju je meč Crvena zvezda - Voždovac. Faul na drugoj stativi, kazneni udarac, niko nema dileme. Ali, faul APP, faul u posedu pre i to neposrednom posedu pre. I ovde je greška VAR-a što nije pozvan sudija, hteli su da skrate proceduru, što nije u skladu sa preporukama. Da je sudija dosudio faul na prvoj stativi, koji je očigledan, onda ne bismo imali ovaj snimak kojim se edukujemo. Faul na prvoj stativi, sudija vidi, čist faul, jasno ko dan. Ovako smo dobili duplu nedoumicu, ali Voždovac nije oštećen u ovoj situaciji - rekao je Filipović.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Zatim se osvrnuo i na jednu situaciju sa meča Partizana koja je izazvala žestoku buru, u pitanju je ponavljanje penala u Kruševcu, nakon što je golman Napretka odbranio šut Rikarda sa bele tačke.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Filipović ističe da je u ovoj situaciji, pošto ne može snimkom jasno da se vidi, trebalo odlučiti zdravim razumom, a da je to odluka da se penal ne ponovi.

- Ovaj snimak nam nije relevantan, samim tim taj snimak mora da bude drastičniji. Najpametnija odluka je nema ponavljanja kaznenog udarca. Deluje kao da je golman malo krenuo, ali ako dođemo na nivo sudskog veštaka u fudbalu, onda nije dobro. Nije trebalo ponoviti kazneni udarac - istakao je prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Sporni detalji sa navedenih mečeva:

- FK Crvean zvezda : FK Voždovac:

 

 

- FK Napredak Kruševac : FK Partizan:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading