IZJAVA KOJA ĆE UZBURKATI SRBIJU: Partizan neka bude ŠAMPION ove sezone, ali sledeće Zvezda MORA da bude prva!

Autor:

Sport

03.02.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u prolećni deo sezone ulaze sa pet bodova zaostatka u odnosu na Partizan.

IZJAVA KOJA ĆE UZBURKATI SRBIJU: Partizan neka bude ŠAMPION ove sezone, ali sledeće Zvezda MORA da bude prva!

Foto: Starsport

Štoper Crvene zvezde Radovan Pankov osvrnuo se na šampionsku trku sa Partizanom.

- Skupo nas je stajao poraz od Radnika u Surdulici. Sada zaostajemo pet koraka za crnobelima, što jeste mnogo, ali ne i nenadoknadivo. Činjenica je da Partizan i mi odskačemo u domaćoj konkurenciji, a do kraja prvenstva slede nam još dva derbija i svašta je moguće. Ako pobedimo sve rivale, što nije neostvarivo, bićemo opet prvaci - rekao je on za "Žurnal".

Defanzivac srpskog šampiona hvali crno-bele, i priznaje da bi rado zamenio titulu iz ove sezone sa onom iz sledeće, pošto će ta doneti direktno učešće u Ligi šampiona.

Republika

Foto: Starsport

- Momci igraju stvarno dobro i što se Superlige tiče, na tome im skidam kapu. Četiri godine su bili u podređenom položaju i svestan sam da imaju veliki motiv da to prekinu. Uz to, imaju zaista dobrog trenera, neke utakmice su i srećno dobijali, a sportsku sreću treba i zasužiti. U Evropi, međutim, uopšte mi se ne sviđa kako izgledaju, a mi smo na tom polju mnogo bolji nego u prvenstvu. Pred nama je zanimljivih šest meseci. Ako, čak, ne uzmemo novu titulu, neće to biti smak sveta - rekao je Pankov i dodao:

- Zna se da sledeće godine prvak ide direktno u Ligu šampiona i te stvari nas više zanimaju. Sigurno je da ćemo i u ovoj sezoni da pružimo sve od sebe kako bismo bili najbolji, ali, kada bih morao da biram, obe ruke i glavu dao bih da prvaci budemo u sledećem prvenstvu, jer u poslednjih četiri ili pet godina Zvezda je ta koja skuplja bodove i uvećava koeficijent za srpski fudbal i zbog nas je Srbija tu gde jeste na UEFA listi. Mnogo bih se loše osećao kada bi neko drugi došao i pokupio taj kajmak, a baš to bi se dogodilo ako bi Partizan sledeće godine bio šampion. Nećemo odustajati nijednog trenutka, borićemo se u svakom susretu da budemo prvaci i ove i sledeće godine i pred nama je još 16 finala.

Zaista zanimljiva izjava Pankova, videćemo da li će dobiti odgovor od Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading