MOŽDA MOJ SIN BUDE OBUKAO DRES ZVEZDE! Srpski as nije zaigrao na Marakani, nada se da bi naslednik mogao!

Autor:

Sport

04.02.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao je i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu. Put ga je zatim vodio preko Slovačke, pre nego što nije stupio na elitnu evropsku fudbalsku scenu.

MOŽDA MOJ SIN BUDE OBUKAO DRES ZVEZDE! Srpski as nije zaigrao na Marakani, nada se da bi naslednik mogao!

Foto: Starsport

Nemanja Matić, danas sa 33 godine razmišlja o trenerskoj karijeri, ali i mestu gde će okončati svoju prebogatu fudbalsku karijeru. Istovremeno, podseća se svojih fudbalskih početaka i teškoćama na koje je naišao na obe strane Topčiderskog brda:

- Tad mi je pomogla familija... Bilo je teško, igrao sam u Zvezdi kao klinac četiri i po godine, pa onda u Partizanu nekoliko sezona, a u oba kluba su mi rekli da nisam dovoljno dobar i da idem. Morao sam nazad kući, bilo je teško... - započeo je Matić

I pored svega, nekadašnji srpski reprezentativac ističe da su mu crveno-bele boje na srcu:

- San mi je bio da odigram jednu utakmicu za Crvenu zvezdu, ali to se nije desilo. To je život. Nekada moraš da prihvatiš da te ne žele i da vidiš šta možeš, da im pokažeš da su pogrešili. Ne, neću se vratiti, to mi je bio san kad sam bio dete. Sad da se vratim ne bi bila ista motivacija. Možda moj sin bude igrao za Zvezdu, ne moraš sve u životu da uradiš... - iskreno je poručio Nemanja Matić za podkast "Poet & Vuj".

 

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Matić

 

Nemanja Matić kaže da mu je omiljeni srpski fudbaler Dejan Savićević, da mu se od mlađih najviše dopada Dušan Vlahović, ali poručuje da u domaćoj Superligi ne igra mnogo igrača mlađih od 25 godina.

- To je problem srpskog fudbala. Ne igra mnogo mladih, ne dobijaju šansu, žao mi je zbog toga. Zvezda je igrala dva puta Ligu šampiona u poslednje četiri godine i nisam video mlade igrače. Treba da im daju šansu jer tako se razvija fudbal. Ako jedan Mejson Grinvud od 17 godina igra za Junajted... Imamo velike talente u Srbiji koji mogu da igraju za Zvezdu ili Partizan - zaključio je Matić.

Jedna bogata fudbalska karijera bliži se kraju. Nije kao fudbaler dobio priliku na Topčiderskom brdu, ali ukoliko uplovi u trenerske vode i klupa jednog od Večitih rivala, u buduće, može biti njegova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading