LUDA SPORTSKA PRIČA: Svi ga znate kao Čvarkova, a Dimitrije je VLASNIK TROFEJNOG ENGLESKOG FUDBALSKOG KLUBA (VIDEO)

Autor:

Sport

21.12.2021

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni televizijski komičar Dimitrije Banjac koji već godinama tumači lik vojvođanskog autonomaša Đorđa Čvarkova u, sada već kultnom, serijalu "Državni posao" otkrio je malo poznate detalje iz njegovog privatnog života a koji se velikim delom tiču i sporta.

LUDA SPORTSKA PRIČA: Svi ga znate kao Čvarkova, a Dimitrije je VLASNIK TROFEJNOG ENGLESKOG FUDBALSKOG KLUBA (VIDEO)

Foto: YoutubePrintscreen

Dimitrije Banjac/Plau Lejn

Naime, Dimitrije je u jednoj televizijskoj emisiji otkrio da osim što je veliki ljubitelj fudbala, čak i vlasnik engleskog trofejnog kluba AFC Vimbldon

Banjac je takođe i predstavnik tog kluba za Srbiju ali i vođa navijača ovog poznatog kluba. 

- Jedan sam od vlasnika fudbalskog kluba u Engleskoj, u Londonu. AFC Vimbldon. E, to je jedna najluđa sportska priča ikad ispričana. Mi smo vlasnici, navijači, svi koji su učestvovali u kupovini deonica da bi klub uopšte opstao - otkrio je Dimitrije Banjac.

 

 

Pomenuti engleski klub, Vimbldon, je još davne 1993. godine igrao Premijer ligu. Tim iz južnog Londona, poznat je i pod nadimkom "Luda družina".

Ekipa koja je krajem osamdesetih (1987/88) napravila izuzetan podvig prešavši put od Konferencije (peta liga) do osvajanja FA Kupa protiv Liverpula koji je i tada bio moćan i bogat klub.

Početkom 2000. godine Vimbldon ispada iz Premijer lige gde više za njegove "ludosti" nema mesta. Ubrzo se i sam klub ukida. 

 

 

Dve godine kasnije (2002). grup navijača pokreće inicijatvu da se klub ponovo pokrene i preko suda uspevaju da Fudbalski savez Engleske prizna sve prethodne titule starog kluba. 

 

 

Jedna od najvećih legendi ovog Londonskog kluba je svakako i Vini Džouns, koji je bio i kapiten "Lude družine", da bi se kasnije, vrlo uspešno, oprobao i u filmskoj umetnosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

   

Komentari (0)

Loading