DVA SRPSKA KLUBA U LIGI ŠAMPIONA? Zvezda sakupila više bodova od svih - Partizan mora da POGURA!

Autor:

Sport

20.08.2021

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ove godine vodi bitku za što bolji plasman kada je u pitanju nacionalni koeficijent, a trenutno se nalazi na 12. mestu.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda definitivno donosi najviše Srbiji

Kako stvari stoje, Srbija ima dobre izglede da do kraja sezone bude među 15 zemalja i da u sezoni 2023/24 ima dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Beogradska Crvena zvezda je, jednom nogom već zakoračila u grupnu fazu, te su svi ogledi takvi da će šampion Srbije igrati Ligu Evrope.

Sa drug strane, Partizan nije najbolje prošao protiv Santa Klare u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, ali nije svemu kraj, poraza od 2:1, deluje nadoknadiv u revanšu pred svojim navijačima.

Stvari stoje ovako, da bi Srbija i dalje ostala u igri i sa realnim šansama da na kraju sezone završi među 15 najboljih ekipa, neophodno je da i Partizan zaigra u grupnoj fazi Lige konferencija, gde će moći da skupi dodatne bodove za koeficijent.

Kada se pogleda ukupno, Zvezda je sakupila 56 bodova što je više nego svi ostali srpski klubovi zajedno, a to pre svega zahvaljujući tome što bi mogla petu godinu uzastopno igrati grupnu fazu u Evropi. 

Jedini koji je uspeo donekle da je isprati jeste večiti rival - Partizan, koji je sakupio 31,5 bodova, dok su svi ostali daleko ispod.

Foto: TwitterPrintscreen/Playtony_rsb

 

Vojvodina ima 7, od čega je 5,5 iz sezone 16/17, koja se briše ove sezone.

Od ostalih, tu su Čukarički sa 4,5, Radnički iz Niša sa 3, a Spartak i TSC su doneli 2,5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading