"ORAO" KOJI NE OČAJAVA: Jedva čekam start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da pokažemo svima koliko nam je stalo do Srbije!

Autor: Blic

Sport

23.11.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvotimac Sevilje Nemanja Gudelj podsetio se bolnog poraza od Škotske koji je Srbiju koštao plasmana na dugo čekano Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Gudelj

- Trebaće nam sigurno par meseci da se oporavimo od šoka. Svi smo očekivali da se dobije Škotska i da naredne godine budemo učesnici najveće smotre evropskog fudbala. Teško je sada biti pametan, rana je još sveža. Tek tamo u martu kada startuju kvalifikacije za Katar, moći ćemo da okrenemo misli ka nekim novim izazovima i da zaboravimo ovu penal dramu sa Škotima. Pokazali smo posle toga da umemo da odigramo na nivou velike reprezentacije. Protiv Mađarske je bilo korektno, protiv Rusije sam rezultat govori dosta toga. Ali šta vredi, kada u najvažnijem meču ove generacije nismo bili na prepoznatljivom nivou - rekao Gudelj u razgovoru za "Blic".

Kako objasniti dva totalno različita pristupa igri u Oslu i protiv Škotske, da li je važnost utakmice okovala noge?

- Svi mi igramo u ozbiljnim klubovima i na svaka tri četiri dana imamo velika iskušenja u domaćem prvenstvu, Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Navikli smo da budemo pod pritiskom, tako da ne bih tražio alibi u važnosti utakmice. Zaista ne znam šta da kažem... U Oslu je bilo sjajno, protiv Škotske potpuno drugačije izdanje. Krivica je isključivo u nama jer nismo umeli da ponovimo pristup sa utakmice protiv Norveške. Trebalo je da budemo hrabriji u duelima, agresivniji... Da više igramo fudbal i da od starta utakmice stavimo Škotskoj do znanja da smo mi ekipa koja ima veći kvalitet i koja zaslužuje da bude na Evropskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport

Šta si pomislio u trenucima kada je Jović zatresao mrežu u 90. minutu?

- Mislio sam da sigurno dobijamo utakmicu, pošto smo u poslednjih dvadesetak minuta regularnog toka počeli da igramo onako kako najbolje umemo. Napadački, sa visokim presingom, počeli smo da stvaramo šanse... Čim je Luka dao gol, potrčao sam po loptu i želeo što pre da je odnesem do centra, jer sam osetio da možemo do potpunog preokreta. Videlo se i u produžecima da smo u naletu, da smo mi ta ekipa koja više želi da se pobednik reši tokom igre. Škoti su se povukli i čekali penale. Velika je šteta što od prvog minuta utakmice nismo igrali tako kao u dodatnih pola sata meča.

Posle eliminacije od Škotske, mnogo je kritika na račun igrača, selektora, stručnog štaba, rukovodstva Saveza...

 

- Nije korektno da se krivica svaljuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa porazom od Škotske. Imali smo tokom celog kvalifikacionog ciklusa punu podršku čelnih ljudi Saveza, predsednik Kokeza je uoči meča došao da nas motiviše, pričao s nama... U Srbiji se stalno ide od očaja do euforije. Posle Osla je sve bilo bajno i sjajno, a sada ništa ne valja. Moramo da menjamo mentalitet, poglede na stvari, razmišljanja. Zaista nemam šta da zamerim rukovodstvu. Mi smo bili na terenu, mi smo igrali protiv Škotske i naša je odgovornost što nismo u tih 120 minuta pokazali koliko vredimo. A verujte mi da vredimo puno. Ovo nam je lekcija za budućnost i jedva čekam start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da pokažemo svima koliko nam je stalo do dresa sa državnim grbom - zaključio je Gudelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Joza

23.11.2020 11:51

Pa naravno, nije Kokeza birao kukavičku taktiku, nije on branio i šutirao penale, još dao da podelite 5 miliona evra!

Vaske

23.11.2020 11:52

Samo u Srbiji neko traži smenu predsednika kada reprezentacija ne ode na neko veliko takmičenje...

Živa

23.11.2020 11:52

Tako je Nemanja, u pravu si! Selektor da podnese ostavku, a onda vi da se pogledate u oči

Simao

23.11.2020 11:53

Gudelj sve objasnio! Kakav bre Kokeza, Tumbaković da podnese ostavku!