Radonjić: Imali smo podršku FSS, sami smo krivi sto nas nema na EP

Autor:

Sport

21.11.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Radonjić

Presudio nam je loš meč sa Škotskom, a Nemanja Radonjić i dalje mnogo žali za propuštenom prilikom, mada ističe da su reprezentativci sami krivi za neuspeh i da je FSS učinio sve kako bi im obezbedio sve uslove za rad.

- Taj grč ćemo nositi u stomaku ceo život. Još boli i boleće kao najveća sportska rana koju možete da imate. Mnogo mi je krivo, mislim da smo ipak zaslužili plasman… Sada svi, ali svi moramo da krenemo dalje. Da dignemo glavu gore i da se posvetimo onomo što nas čeka vrlo brzo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mnogo mi je žao što nisam zbog povrede bio u mogućnosti da konkurišem za tim protiv Škotske i da pomognem na terenu. Tada sam osećao bol i jednostavno nisam bio u stanju da igram. Protiv Mađarske je bilo dobro, a naročito protiv Rusije gde smo odigrali fantastičnu utakmicu. Postigao sam atraktivne golove koji mi zaista znače. Ne postoji lepši osećaj od pobede reprezentacije u kojoj učestvujete sa golovima ili asistencijama - rekao je Radonjić.

On smatra da su za rezultat protiv Škota jedino krivi fudbaleri.

- Nisu igrali ni selektor, ni rukovodstvo. Na terenu su bili igrači, prema tome jasno je čija je odgovornost najveća. I niko od nas igrača ne beži od toga. Nama je sigurno najteže, propustili smo veliku šansu. Imali smo maksimalnu podršku Saveza na čelu sa predsednikom Kokezom sve vreme. Sjajne uslove za pripremu u Staroj Pazovi, dobar i kvalitetan tim oko reprezentacije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da izvučemo pouke i da što spremniji sačekamo kvalifikacije za Svetski šampionat. Potrudićemo se da se nikada više ovako nešto ne ponovo. Gorak ukus… Imali smo perfektne uslove, pružili 200 odsto, nismo uspeli i svi smo plakali zbog toga… Ali ponavljam, idemo dalje, svi zajedno. Verujem u svoje drugove, verujem u sve ljude koji su bili oko nas, verujem i u Savez i znam da ćemo uspeti da se izdignemo iznad ove situacije. Da možemo pokazali smo i protiv Rusije - dodao je Radonjić za "Mondo".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading