Šokantna tvrdnja Hrvata: Lako je moglo da se dogodi da Lorenco Braun ne osvoji najsjajnije odličje na Eurobasketu - jedna stvar je presudila!

Autor:

Sport

20.09.2022

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne tako davno u crveno-belom dresu špartao je terenima širom ABA lige, a sada je postao evropski šampiona.

Šokantna tvrdnja Hrvata: Lako je moglo da se dogodi da Lorenco Braun ne osvoji najsjajnije odličje na Eurobasketu - jedna stvar je presudila!

Foto: Tanjug/AP

Dul Brauna (Španija) i Poarjea (Francuska) tokom finala Eurobasketa

Lorenco Braun je u sezoni 2019/20 nosio dres Crvene zvezde i sve ljubitelje košarke u Srbiji i regionu uverio u sopstvene kvalitete. 

Nakon sezone koja nije okončana usled pandemije virusa COVID-19, Braun se otisnuo put Turske gde je godinu dana nastupao za istanbulski Fenerbahče, a prethodne sezone bio je deo UNIKS-a iz Kazanja. S obzirom da ruskih klubova u predstojećoj sezoni neće biti, barem kada su u pitanju međunarodna takmičenja, Lorenco Braun se otisnuo pu Tel Aviva i naredne sezone će sigurno biti jedna od uzdanica "Ponosa Izraela".

Tokom nedavno okončanog Eurobasketa, Lorenco Braun je kao naturalizovani košarkaš nosio dres španske nacionalne selekcije i sa saigračima stigao do titule šampiona Evrope, uz napomenu da je bio jedan od ključnih igrača "Crvene furije".

Foto: Starsport

Lorenco Braun dok je nosio dres Crvene zvezde

 

Međutim, prema informacijama koje je izneo nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Kasun, lako je moglo da se dogodi da Lorenco Braun bude učesnik ovogodišnjeg Eurobasketa, ali ne u dresu Španije:

- Nudio je Mršić Brauna pre par godina Hrvatskoj, ali je HKS poznat po svojim odlukama... - istakao je Kasun.

Da podsetimo, Hrvatska je ovogodišnji Eurobasket okončala u osmini finala, a Lorenco Braun zasigurno može da se zahvali nesposobnosti Hrvatskog košarkaškog saveza...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading