Vi ste mali miševi i zato ćutite: Zoran Moka Slavnić u svom stilu - nakon njegovih reči mnogi će morati da se zamisle!

Autor:

Sport

17.09.2022

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije više mogao da ćuti.

Vi ste mali miševi i zato ćutite: Zoran Moka Slavnić u svom stilu - nakon njegovih reči mnogi će morati da se zamisle!

Foto: Starsport

Jedan od najboljih košarkaša koje je ova zemlja iznedrila, Zoran Moka Slavnić u svom stilu je prokomentarisao neuspeh srpskog nacionalnog tima na Eurobasketu koji je stigao do same završnice.

- Svetislav Pešić, kao iskusni trener evropskog i svetskog glasa, kao i obično dao je izjavu posle ovog neuspeha na Evropskom prvenstvu, korektnu naravno, govoreći o teškom psiho-fizičkom stanju igrača, što je i prirodno da uradi, za razliku od nekih drugih, možda uspešnijih trenera, koji su napadali igrače nakon debakla koji su imali sa njima. Kada govorimo o široj slici, budućnosti i perspektivi koju imamo, nismo mogli da zamislimo, kako on reče, da će sve što je dobro urađeno biti bačeno u đubre u poslednjih 10 minuta utakmice sa Italijom. Ja, kao njegov ratni drug, imam drukčiju vrstu pristupa, kad se nešto tako završi da svi znaju ko je kriv, šta je kriv, gde je kriv. Naravno, u javnosti će se javiti razni stručnjaci, po meni mali miševi, da posle ovakvog rezultatskog neuspeha, pogotovo protiv Italije gde svi mi to nismo očekivali, da kritikuju pre svega Danilovića, savez, Pešića - rekao je Zoran Moka Slavnić za "Kurir".

Osvrnuo se Zoran Slavnić na put Srbije kroz grupnu fazu takmičenja, ali i na ono na šta je upozoravao:

- Drugi renomirani stručnjaci su posle prve faze govorili da su igrali briljantno, a ja sam posle svake utakmice govorio da igramo odlično, ali da ne zaboravimo da imamo slabe protivnike, i da kasnije moramo da obratimo pažnju na neke timove koji mogu da nam nanesu veliki bol u jednoj utakmici. Naravno, kada je došao red na Italiju i tu sam rekao da je Italija jedan tim koji je sposoban da ti nanese veliku štetu, što se već pokazalo pre dve godine. Međutim, da su ti stručnjaci rekli, izgubićemo od Italije, onda bi mi već pomislili da su vidoviti. Ne, oni su tu samo nešto naglasili, misleći da su izmislili toplu vodu. Pa svi su znali da će to biti teška utakmica.

 

Uporedio je Moka sadašnju reprezentaciju sa selekcijom koju je upravo on predvodio 2007. godine:

- Ja, kao Pešićev prijatelj, iako to on nikad nije profesionalno vraćao, imam svoju filozofiju, i naravno da bih ja izabrao drukčiji tim, da bi drukčije igrali, a da li bi napravili bolji rezultat, to ne znam. Bio sam selektor 2007. godine, i tada je ostvaren još gori rezultat, ispali smo u grupi, ali niko nije otišao u zatvor, pa valjda ni ovog puta isto neće niko za to biti kažnjen. Međutim, ja sam imao devet debitanata i morao sam da podmladim ekipu. Znači, ova ekipa je bila iskusna, birana je i uz sve hendikepe zbog pojedinih igrača koji nisu igrali, kao Bjelica, Bogdanović i Nedović koji je bio povređen, a pre svega da sam ja selektor meni bi Boban Marjanović bio u postavi.

Za kraj, imao je šta Zoran Slavnić da poruči svima koji sada napadaju selektora i reprezentativce:

- Zatim hejteri, i dalje mislite, iako ste mali miševi a to vam niko nije rekao, da nešto znate. Kad budete rekli nešto unapred i to obrazložili zbog čega, onda ću ja moći da vam verujem. U suprotnom ćutite, jer tako nikada nećete postati selektori. Isto važi za pojedine TV komentatore, koji su bili samo košarkaši u pokušaju - zaključio je Zoran Salvnić svoje izlaganje za "Kurir".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
VALJAK I ISTINA

17.09.2022 19:34

Tacno KLOSARI I HIJENE vredjaju PESICA I DANILOVICA. Ko su ti mali misevi : huligani I profiteri. Oni bi da popuju nekom Sramota ,to su neradnici, lesinari