JANIS IDE KUĆI! Nemci trojkama SRUŠILI Grčku i zakazali megdan sa Španijom za finale Eurobasketa!

Autor:

Sport

13.09.2022

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija Nemačke postigla je 17 trojki i ubedljivo pobedila Grčku , rezultatom 107-96, u drugom meču četvrtfinala Evropskog prvenstva.

JANIS IDE KUĆI! Nemci trojkama SRUŠILI Grčku i zakazali megdan sa Španijom za finale Eurobasketa!

Foto: Tanjug/AP

Nemce je do velikog trijumfa predvodio Denis Šruder, koji je postigao 26 poena i dodao osam asistencija. Nemci su imali čak šest dvocifrenih igrača, a Šrudera su najbolje pratili Vagner i Obst, koji su ubacili po 19 poena. Tajs je dodao 13, a zabeležio je i 16 skokova.

Sa druge strane, Grcima nije pomogla ni "monstruozna" partija Janisa Adetokumba, koji je upisao 31 poen, a imao je i 7 skokova i 8 asistencija. Larencakis je dodao 18, a Dorsi 13 poena. Podbacio je Nik Kalates, startni plejmejker "Helena", koji je imao samo 2 poena i 4 asistencije.

U prvom poluvremenu smo videli pravu NBA utakmicu. Domaćini su u prvoj četvrtini pogodili čak osam trojki, pa su vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti. Grci se nisu predavali, za nekoliko minuta su stigli prednost rivala, da bi na kraju prvog poluvremena i potpuno preokrenuli rezultat (61:57).

Gde su stali u prvoj, Nemci su nastavili u trećoj četvrtni. Napravili su seriju 20-1, pobegli na +15, a Grci do kraja meča nisu uspeli da se od toga oporave, pa je domaća selekcija rutinski privela meč kraju. Pred sam kraj meča iskjučen je Šruder, zbog dve uzastopne tehničke greške.

Ovom pobedom, Nemci su "rezervisali" kartu za polufinale, gde ih čeka Španija, koja je ranije danas pobedila Finsku. Sutra su na programu preostala dva meča četvrtine finala, a sastaju se Italija-Francuska, odnosno Slovenija-Poljska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading