ŠPANIJA GUBILA 15 RAZLIKE, ALI PROŠLA U POLUFINALE: Fincima nije pomogao ni sjajni Markanen! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.09.2022

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crvena furija" posle preokreta slavila u četvrtfinalu.

ŠPANIJA GUBILA 15 RAZLIKE, ALI PROŠLA U POLUFINALE: Fincima nije pomogao ni sjajni Markanen! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rudi Fernandez čuva Laurija Markanena

Košarkaška reprezentacija Španije prvi je polufinalista ovogodišnjeg Eurobasketa.

"Crvena furija" je u četvrtfinalu nadigrala Finsku rezultatom 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23).

U poslednjoj sekundi prve četvrtine je viđena situacija koja će se dugo prepričavati, pošto je Mikael Jantunen pogodio trojku sa svoje polovine.

Tu deonicu su Finci rešili u svoju korist dvocifrenom razlikom (30:19), a dobar plus su održali do poluvremena na koje su otišli sa devet poena viška (52:43).

Međutim, u trećoj četvrtini su Španci dodali gas i u tom periodu igre su dali duplo više poena od rivala (30:15), pa su uoči poslednjih deset minuta imali prednost od 73:67.

U poslednjoj deonici su Finci pokušavali da se vrate, u dva navrata su prišli na 'minus dva', ali nisu imali snage da preokrenu. Na kraju su Španci došli do zasluženog trijumfa od 100:90.

Najzaslužniji za pobedu Španaca bio je Vili Ernangomez koji je ubacio 27 poena, dok je njegov brat Huančo dodao 15. Osim njih dvojice, dvocifreni u pobedničkom timu bili su još Dario Brizuela sa 14, Rudi Fernandez sa 11 poena, kao i Lorenco Braun koji je imao 10, ali i 11 asistencija.

Na drugoj strani je prednjačio Lauri Markanen sa 28 poena i 11 skokova, a Mikael Jantunen je imao 18 koševa. Aleksnader Madsen je dodao 13 poena, dok je 11 ubacio Sasu Salin.

Španci će se za plasman u finale boriti sa pobednikom meča u kom se u utorak od 20.30 sastaju Nemačka i Grčka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading