SRBI SE RASTURAJU OD OVE NAMIRNICE, NI NE SLUTE KOLIKO JE ŠTETNA: Uništava krvne sudove, a tek šta radi ZGLOBOVIMA, ZLO i naopako!

Autor:

Lifestyle

13.09.2022

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može doći i do gubljenja kalcijuma iz kostiju što može na duži rok da napravi ozbiljne probleme sa kostima.

SRBI SE RASTURAJU OD OVE NAMIRNICE, NI NE SLUTE KOLIKO JE ŠTETNA: Uništava krvne sudove, a tek šta radi ZGLOBOVIMA, ZLO i naopako!

Foto: Dejan Todorović

Mnogima je omiljeno jelo za doručak sendvič, u koji se obavezno pored salate stavlja i malo mesa, pri čemu je to obično šunka. Međutim, stručnjaci savetuju da je potrebno da budete oprezni sa ovom namirnicom.

Zašto?

Pored toga što šunka sadrži dobre nutritijente, ona u sebi ima i one negativne, odnosno ima jednu nuspojavu — zadržava vodu u telu.

Da bi šunka imala dobar ukus, prilikom pravljenja ovog proizvoda u šunku se dodaje dosta soli, odnosno kako je američko Ministarstvo poljoprivrede prenelo, radi se o tome da u 85 grama dimljene šunke ima čak 830 miligrama natrijuma.

Tako da prilikom čestog konzumiranja šunke to dovodi do zadržavanja vode u telu, te zbog toga mogu oticati stopala, šake ili zglobovi, prenosi Srbija Danas.

Ali to nije sve... Posledica ima mnogo više od oticanja. Dakle, prilikom prekomernog unošenja soli i u organizam, prilikom zadržavanja vode dolazi do zadržavanja vode, čime se pravi pritisak na krvne sudove što može povećavajući rizik od infarkta ili moždanog udara.

Takođe, velika količina soli može negativno uticati na jetru i bubrege. Nutricionisti preporučuju da je neophodno jesti šunku umereno, ali i to da je potrebno da popijete veću količinu vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading