DA LI JE OVO UZROK DEBAKLA KOŠARKAŠA NA EUROBASKETU? KARI ZABORAVIO JOKIĆA - Cvele poručio: Tuga, neobjašnjivo, ugasili su se kao kad padne napon struje!

Autor:

Sport

13.09.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka, sramota debakl, krah, tragedija, razočaranje.... Puno je epiteta kojima se može opisati eliminacija košarkaša Srbije već u osmini finala Evropskog prvenstva porazom od Italije sa 94:86.

DA LI JE OVO UZROK DEBAKLA KOŠARKAŠA NA EUROBASKETU? KARI ZABORAVIO JOKIĆA - Cvele poručio: Tuga, neobjašnjivo, ugasili su se kao kad padne napon struje!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Tim pre što su "orlovi" upisali svih pet pobeda u grupi, imali opipljivu prednost protiv "azura", pa i dva poena viška na ulasku u poslednju četvrtinu (68:66), a onda su se ugasili.

U takvom meču teško je prstom i pokazati na krivca jer su podbacili svi - igrači i selektor Svetislav Pešić. Međutim, Amerikanci, koji detaljno prate svaki potez centra Denvera, izneli su neverovatan podatak, koji možda ukazuje šta je urađeno pogrešno u nedelju uveče u Berlinu.

NEUMOLJIVE BROJKE

Novinar Bličer riporta Endi Bejli zapitao se zašto je Nikola presedeo na klupi, dok je, ispostaviće se, Italija lomila Srbiju, stekla veliku prednost i potom prošla u četvrtfinale Evrobasketa. Iako odgovor zna samo Kari, on je ponudio mogućnost kroz statistički podatak, koji govori da bez asa Denvera na parketu nije išlo i da je njegovo odsustvo bilo kobno.

- Nikola Jokić je ubacio 32 poena (šutirajući 8/14), uz 13 skokova i četiri asistencije za manje od 29 minuta. Dok je igrao, Srbija je dala 11 poena više od Italije. Što znači da je Srbija primila 19 poena više nego što je dala dok se on 11 minuta odmarao (na kraju bilo minus osam). A tih "minuh 11" za pet minuta na prelasku iz treće u četvrtu deonicu (od 68:66, do 70:79) i izbacili su Jokića sa turnira - naveo je Bejli.

Naime, Kari je izveo Jokića iz igre da predahne na 55 sekundi do kraja treće deonice. Međutim, kola su po nas ubrzo krenula nizbrdo, a Pešić je držao najboljeg igrača na klupi u poslednjoj četvrtini još tri minuta i 41 sekund. Uveo ga je kada smo već imali veliki zaostatak, pa ni Džoker nije mogao da spase situaciju.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cvetković

NIJE TRAGEDIJA

Sve ovo što de desilo duboko je potreslo košarkaške krugove, pa i proslavljenog asa Vladimira Cvetkovića.

- Tuga, ali to je sport. Srbija je pet utakmica igrala izvanredno, ali jedno poluvreme je bilo kobno. Ugasili su se kao kad padne napon struje. Neverovatno i neobjašnjivo. Mnogo mi je žao, pogotovo jer i dalje tvrdim da smo bolji od Italijana. Ovo je bolno i za žaljenje, ali nije tragedija. Mnogo je faktora uticalo na tim, od izostanka igrača zbog povreda, naknadnih priključivanja, pa novih povreda. Ali ne zaboravimo da igrači i selektor nikad nisu obećali zlato, te ambicije je stvorila javnost. Sigurno će se uraditi analiza, pa da se koncentrišemo na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i da tamo odemo. Imaćemo mi ponovo uspeha u košarci - rekao je Cvele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading