SRBIJA UPRAVO TO NEMA! Skariolo otkrio kako je "Crvena furija" ponovo ušla u borbu za medalju!

Autor:

Sport

13.09.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Španije otkrio je razlog uspeha njegove ekipe, nakon što su Španci savladali Finsku u četvrtini finala i plasirali se u novo polufinale Evropskog prvenstva.

SRBIJA UPRAVO TO NEMA! Skariolo otkrio kako je "Crvena furija" ponovo ušla u borbu za medalju!

Foto: Tanjug/AP

Selekcija Španije ne staje sa uspesima. Nakon uzbudljive pobede protiv Finske u četvrtfinalu, rezultatom 100:90, Španija je ponovo došla na korak od osvajanja medalje. U 21. veku, Španci su već osvojili tri zlatne medalje (2009, 2011, 2015), a imaju i dve srebrne i tri bronzane medalje. Po broju osvojenih medalja su ubedljivo najuspešnija selekcija u Evropi.

Na konferenciji za medije, posle velike pobede, Skariolo je otkrio razloge konstantnih podviga Španaca.

Ako ne znate kako radimo, onda je teško razumeti sve to. Karijere nekih igrača koji su se penzionisali i koji su legende, velike su i od njih uče mladi. Pitanje je isto kako naši timovi rastu od najnižih dana. Imamo struktuiran program koji smo započeli pre sedam godina. Krenuli smo od mladih kategorija, od 16 do 20 godina. Uspostavili smo sistem, koji dodaje nešto drugačije i novo svake godine i za svaku generaciju. Način vežbe, dobar deo sistema kako radimo, što je veliki napor za sve donosi nam borbene grupe igrača. Nekada je ovo bio drugi tim, sada je prvi. To se dešava korak po korak, godinu po godinu. Vrlo smo ponosni na to, svi nas pitaju kako to uspevamo. Ovo je posledica velikog rada. Sve to dolazi od sjajnog posla u mladim selekcijama. Oni rade zajedno, prate naše principe. Nedostajući deo slagalice je naći način da igraju kada završe, kada dođu do 20-21 godine. To je druga priča, gde ne mogu da rešim sve probleme. Uvek naiđem na teške reči.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rudi Fernandez, kapiten Španije

 

Selektor Španaca je takođe pohvalio Rudija Fernandeza, kapitena ove ekipe, koji ima 37 godina.

Rudi je naš kapiten, on je uvek tu i u lošim i u dobrim momentima. Pokušavao je da sve uključi, da igra profesionalno za nacionalni tim, ostvario je sve što može. On nas vodi, pokušavamo da damo sve za njega, moramo to da uradimo. Zahvalni smo što imamo jednog takvog igrača.

Na ovaj način, Skariolo je pohvalio sistem rada u mlađim kategorijama, kao i posvećenost starijih igrača prema nacionalnom grbu. Postavlja se pitanje da li je to ono što fali našim košarkašima. Sa jedne strane, već dugo nema mladih košarkaša u ekipi, a podatak koji zabrinjava jeste da je najmlađi igrač na ovom prvenstvu bio Vanja Marinković, koji ima 25 godina. 

Takođe, imali smo u bliskoj prošlosti nekoliko situacija u kojima su se srpski košarkaši povlačili iz reprezentacije sa manje od 30 godina. Fernandez sa 37 godina i dalje ima istu strast i odnos prema nacionalnom timu, kao i pre 15 godina.

Selekcija Srbije ne zna za uspeh još od Evropskog prvenstva 2017. godine, kada je osvojena srebrna medalja. Sledeću šansu za uspeh imaće naredne godine na Svetskom prvenstvu, ako uspeju da prođu grupu i kvalifikuju se za takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading