Tvrdoglavi Litvanci ne žele da se PONIZE i posle KRAHA na Eurobasketu!

Autor:

Sport

13.09.2022

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Litvanije suočila se sa jednim od najvećih neuspeha u istoriji, nakon što je u osmini finala Evropskog prvenstva poražena od Španije, rezultatom 102:94.

Tvrdoglavi Litvanci ne žele da se PONIZE i posle KRAHA na Eurobasketu!

Foto: Fiba.com

Danijel Tajs zakucava pored košarkaša Litvanije

I pored toga što su prvenstvo završili ispadanjem od Španije, koja je vrlo ozbiljna ekipa, u Litvaniji nikako nisu zadovoljni ispadanjem u ovako ranoj fazi takmičenja. Litvanci su igrali finala Evropskih prvenstava 2013. i 2015. godine, međutim ovo je drugi put uzastopno da košarkaši ove zemlje ispadaju u osmini finala, pošto su 2017. godine bolji od njih bili Grci.

Zbog dva vezana neuspeha, sve glasniji su oni koji se zalažu da stranci obuku dres ove države sa Baltika. Međutim, Mindaugas Balčijunas, direktor Košarkaškog saveza Litvanije, bio je vrlo jasan po tom pitanju.

- To bi bila kapitulacija. To je protiv svega što je urađeno u istoriji litvanske košarke, izjavio je Balčijunas u razgovoru za "BasketNews".

 

 

On je takođe dodao da savez ne razmišlja o smeni aktuelnog selektora.

Neophodno je da se razume da je Kazis Maksvitis po prvi put bio selektor reprezentacije, a mi smo već videli kako ove stvari funkcionišu, koliko je on dobar trener i koliko ga igrači vole. Mi nemamo mnogo trenera, a tokom šampionata smo konstantno razgovarali sa Maksvitisom i rekli smo mu da mu verujemo. Takođe smo mu rekli da nema potrebe da razmišlja o odlasku, ne sme da bude takvih ideja. Mi mu verujemo, imamo mlad tim i u praksi se pokazalo da rezultati dolaze tek posle tri godine, rekao je direktor saveza.

Maksvitis i njegovi igrači će šansu za popravni verovatno imati već sledeće godine, pošto je Litvanija na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine, koje će zajedno organizovati Filipini, Japan i Indonezija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading