REČI KOJE ODJEKUJU REGIONOM: Petrović govorio o Srbiji i IZNENADIO mnoge!

Autor:

Sport

11.09.2022

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nahvalio "Orlove".

REČI KOJE ODJEKUJU REGIONOM: Petrović govorio o Srbiji i IZNENADIO mnoge!

Foto: Starsport

Aco Petrović

Proslavjleni hrvatski košarkaš i bivši selektor Aco Petrović oduševljen je partijama Srbije na Evropskom prvenstvu.

On je gostovao u poznatom podkastu "Inkubator", gde je nahvalio Svetislava Pešića i njegove igrače.

Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila videla među prve četiri Mislim da su bili peti... - rekao je brat legendarnog Dražena Petrovića, a potom dodao:

Međutim, mislim da je fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih voleo da ja kao trener voleo da moja ekipa, moja reprezentacija ili klub igraju tako. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Eurobasketu.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

Petrovića Srbija podseća na šampionski tim Jugoslavije iz 1989. godine.

Dugo nisam video reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad posle skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović... Gledam sve utakmice, ali onog utakmica krene - gledam je sa uživanjem - rekao je Petrović, a preneo Mondo.

On smatra da Orlovi igraju najlepšu košarku na Evrobasketu.

Ne igra niko lepšu košarku od Srbije... Slovenija igra nešto drugo. Oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene - treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija - ispuni. Obe reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija - zaključio je proslavljeni Aco Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading