LJUBIMCI DELIJA U GLAS: Srbija RUŠI Italiju i ide do medalje!

Autor: Marija Stefanović

Sport

11.09.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" idu u četvrtfinale i po medalju!

LJUBIMCI DELIJA U GLAS: Srbija RUŠI Italiju i ide do medalje!

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

Košarkaši Srbije sastaće se u nedelju s Italijom u osmini finala Evropskog prvenstva. Naši momci i pored ubedljivih pobeda u grupnoj fazi takmičenja, imaju učinak pet od pet pošto su savladalo Holandiju, domaćina Češku, Finsku, Izrael i na kraju Poljsku, nisu više glavni favoriti za osvajanje zlata u Berlinu.

"Orlovi" prema bukmejkerima, sad preuzimaju treću poziciju s kvotom 4.50, dok su ispred nas Grci i Slovenci. Međutim, nekadašnji reprezentativac Srbije Igor Rakočević veruje da naši momci mogu da ponove uspeh iz 2001, kada smo poslednji put bili šampioni Starog kontinenta.

Republika

Foto: Republika

Igor Rakočević

Mislim da smo jači tim od Italijana i da igramo bolju košarku. Ubeđen sam da prolazimo u četvrtfinale. Svetislav Pešić odlično vodi tim, vidi se pečat u njegovom radu. Dobro je utegnuo tim, zna se ko šta radi. Nema nikakvih nepoznanica, sve funkcioniše kao sat. To što nas ne smatraju favoritom možda je i dobro jer smanjuje pritisak sa ekipe i povećava želju za uspehom. Ako nastavimo u ovom ritmu, verujem da možemo do medalje, naravno, ništa ne tvrdim. Samo se nadam da će tako biti - objasnio je Rakočević.

Reprezentaciji Srbije Italijani su ostali dužni za poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Beogradu. 

Međutim, nekadašnji krilni igrač Srbije Marko Simonović smatra da naš tim ne bi trebalo da razmišlja o osveti.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Marko Simonović

Mislim da momci ne razmišljaju o nekoj osveti ili revanšu zbog prošlih utakmica. Moraju da se koncentrišu samo na ono što ih očekuje, a ne šta je bilo ranije. Verujem da naš tim ima više šanse da prođe u četvrtfinale i da će to i pokazati. Igrali smo odličnu košarku u grupi, nek i sad nastavimo tako i mislim da neće biti nikakvih problema - zaključio je Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading