UNUČIĆIMA KRALJA ČARLSA TREĆEG JOŠ NISU PREPRAVLJENE TITULE? Njegov portparol poručio: Promenićemo kad dobijemo INFORMACIJE

Autor:

Vesti

11.09.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon smrti kraljice Elizabete II, deca princa Harija i Megan Markl tehnički sada imaju pravo na titule NJKV.

UNUČIĆIMA KRALJA ČARLSA TREĆEG JOŠ NISU PREPRAVLJENE TITULE? Njegov portparol poručio: Promenićemo kad dobijemo INFORMACIJE

Foto: Tanjug/AP

Deca princa Harija i Megan Markl Arči i Lilibet ostaju Gospodar i Gospođica na kraljevskoj veb stranici uprkos činjenici što zvanično imaju pravo na titule NJKV.

- Novi redosled sukcesije objavljen na sajtu u subotu mogao bi da se ažurira '' kada dobijemo informacije“ - rekao je portparol novog kralja Čarlsa III.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls Treći

Nakon kraljičine smrti u četvrtak popodne u 96. godini u njenoj rezidenciji Balmoral u Aberdinširu, deca vojvode i vojvotkinje od Saseksa sada imaju pravo na kraljevske titule prema pravilima koje je postavio kralj Džordž V, 1917. godine.

Republika

Foto: Ap photo

Kraljica Elizabeta Druga

Kao deca sina suverena, unuci novoimenovanog kralja Čarlsa III, sada imaju titulu NJKV ako žele da je koriste i tehnički su sada princ i princeza. Ni roditelji, ni Bakingemska palata nisu potvrdili da li će koristiti titule.

Dok je Vilijamova titula u nizu nasledstva princa od Velsa brzo dodata, a njegovoj deci je pridodata titula „od Velsa“, kod Arčija i Lili do promena u subotu nije došlo.

U novom redu sukcesije objavljenom na kraljevskom sajtu u subotu, dvoje dece su navedeni kao Gospodar Arči Mauntbaten-Vindzor i gospođica Lilibet Mauntbaten-Vindzor.

Kraljev portparol rekao je da je monarh najavio titule Vilijema i Kejt kao princa i princeze od Velsa i izrazio ljubav prema Hariju i Megan u svom obraćanju naciji u petak.

- Dok je veb lokacija ažurirana za Velse, jasno ažuriranje ljubavi na vebu ne funkcioniše baš tako, tako da to nismo, ali očigledno je da ih on voli. Radićemo na ažuriranju veb stranice kako i kada dobijemo informacije - rekao je u subotu.

Na pitanje da li će Arči i Lilibet poneti titule princa i princeze, on je rekao: „Trenutno smo fokusirani na narednih 10 dana i kada dobijemo informacije, ažuriraćemo tu veb stranicu''.

Godine 2021. sugerisano je da je Čarls u pokušaju da ograniči broj ključnih članova kraljevske porodice, nameravao, kada je postao monarh, da spreči Arčija da postane princ, ali je malo verovatno da bi napravio takav potez koji bi se smatrao veoma štetnim za njegov odnos sa Saseksima.

Da bi to uradio, morao bi da izda zvaničnaa pisma kojim se menja Arčijevo pravo da bude princ i Lilino pravo da bude princeza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

11.09.2022 18:42

Šta će im? Roditelji su rešili da odu,prema tome, sve što rade sada, to je u svrhe marketinga. To od nje potiče.