BIL GEJTS ZAVRŠIO U KANALIZACIJI! Platio vodiča da ga sprovede kroz katakombe - izustili su samo jednu reč - KOLERA! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

22.11.2023

13:12 >> 13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

prečavanje budućih pandemija kroz obradu otpadnih voda.

BIL GEJTS ZAVRŠIO U KANALIZACIJI! Platio vodiča da ga sprovede kroz katakombe - izustili su samo jednu reč - KOLERA! (VIDEO)

Foto: Printscreen Facebook

Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, nedavno je posetio Brisel kako bi obišao kanalizaciju i istakao važnost rada na otpadnim vodama u prevenciji budućih pandemija.

Na kratkom video snimku koji je objavio na svom Instagram nalogu, Gejts je pokazao svoju posetu briselskom Muzeju kanalizacije u znak obeležavanja Svetskog dana toaleta.


"Brisel je jedan od gradova koji je veoma svestan značaja održavanja i obrade otpadnih voda", rekao je Gejts u svom videu. "Na ovaj način sprečava se širenje zaraznih bolesti i epidemija."

 

 


Gejts je istakao da je kanalizacija u Briselu u prošlosti bila veliki problem, s obzirom na to da se krajem 19. veka izlivala u reku Sena, što je dovelo do užasne epidemije kolere. Međutim, danas postoji mreža od 300 kilometara tunela kanalizacije i proces obrade otpadnih voda, što je u velikoj meri doprinelo poboljšanju životnih uslova građana Brisela.

Gejts je takođe naglasio da naučnici sada mogu da testiraju otpadne vode kako bi otkrili prisustvo različitih bolesti, uključujući i kovid-19. Ovo je od velikog značaja za prevenciju i rano otkrivanje zaraznih bolesti, što može sprečiti njihovo širenje i potencijalne pandemije.

- Ovaj rad je od velikog značaja za sprečavanje budućih pandemija i želim da se zahvalim gradu Briselu što je prikazao jedinstvenu stranu ovog veličanstvenog grada - poručio je Gejts.

Poseta kanalizaciji nije bila nimalo prijatna, kako je sam Gejts priznao u svom videu, ali je istakao da je impresioniran naporima koje Brisel ulaže u očuvanje životne sredine i zdravlja svojih građana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading