PREKINUO MU PRIPREMU ZA ZIMSKI SAN: Medved ljutito napao muškarca u šumi, evo kako je on prošao

Autor:

Razonoda

15.11.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad se dogodio u neposrednoj blizini jazbine koja je zaštićen deo šume

PREKINUO MU PRIPREMU ZA ZIMSKI SAN: Medved ljutito napao muškarca u šumi, evo kako je on prošao

Foto: RINA

Divlji medved napao je ekološkog aktivistu u Poljskoj i naneo mu brojne povrede, objavljeno je na sajtu šumarskog preduzeća "Lutoviska".

Policija je potvrdila da 56-godišnja žrtva ima više posekotina, kao i da se nalazi u bolnici, piše RIA.

- Šumarstvo Lutoviska dobilo je informaciju o opasnom incidentu koji se dogodio u blizini nekadašnjeg sela Hulskoje. Medved je napao muškarca u šumi, nedaleko od jazbine koju smo poznavali i kontrolisali, nanevši mu brojne povrede. Drugi muškarac koji je učestvovao u incidentu, nije povređen i pozvao je pomoć, zahvaljujući čemu je žrtva završila u bolnici - navodi se u poruci.

Iz šumarstva ističu da je jazbinu otkrio šumar u januaru 2023. godine, pa su u tom delu obustavljeni svi radovi, a u oktobru je postavljena i kamera radi nadgledanja.

Prema rečima šumara, žrtva je aktivista poljske inicijative "Divlji Karpati", koja im se obratila sa zahtevom da se oko medveđe jazbine napravi zona zaštite.

- Da je procedura stavljanja zaštitne zone u toku, znali su aktivisti inicijative Divlji Karpati. Nažalost, narušili su mir životinje koja se sprema za hibernaciju, što je izazvalo dramatičnu situaciju koje su bili deo - navodi se u poruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading