MARIJA IZ UKRAJINE IZDOMINIRALA U SLAGALICI! Ovo čak ni mnogim Srbima ne bi pošlo za rukom što je njoj!

Autor:

Razonoda

30.08.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Koliko dobro je Marija savladala srpski jezik dokazala je i u igri Slagalica, kada je uspela da sastavi reč od 11 slova, kao i kompjuter i osvoji dodatne bodove.

MARIJA IZ UKRAJINE IZDOMINIRALA U SLAGALICI! Ovo čak ni mnogim Srbima ne bi pošlo za rukom što je njoj!

Foto: Printscreen Youtube

Marija Mazur, kako sama kaže, Ukrajinka koja se posrbila, nije uspela da postane finalista 165. izdanja TV Slagalice, ali je u svakom slučaju zadovoljna što je ovog puta, u odnosu na prethodno učešće u popularnom kvizu, uspela da napravi korak dalje i dođe do polufinala.

Prvo učešće Marije Mazur u TV Slagalici privuklo je veliku pažnju gledalaca koji su bili iznenađeni njenim odličnim znanjem srpskog jezika, ali i poznavanjem istorije i kulture ovih prostora. Posle tri godine Marija je odlučila da ponovo proveri svoje znanje u TV Slagalici i u prvom susretu sa Ratkom Bulajićem iz Novog Sada izvojevala je sigurnu pobedu.

Koliko dobro je Marija savladala srpski jezik dokazala je i u igri Slagalica, kada je uspela da sastavi reč od 11 slova, kao i kompjuter i osvoji dodatne bodove.

U četvrtfinalu protivnik Marije Mazur je bio mladi Andrija Krivokapić. Posle veoma izjednačene borbe, Marija je sa pet poena prednosti uspela da izbori mesto u polufinalu.

Inače, Marija je studirala srpski jezik i književnost, a već deset godina živi u Srbiji. Živi u Novom Sadu, a radi u Beogradu.

- Stvarno sam se od srca potrudila da ispoštujem Srbiju koja me je tako gostoljubivo primila i da naučim što više. Tu je velika zasluga moje porodice, šire familije, koji me svakodnevno vežbaju, ispravljaju greške i svakog dana me uče nešto novo - istakla je Marija.

U polufinalnom susretu mladi Nikola Vasić, kome je ovo prvo učešće u kvizu TV slagalica, uspeo je da odnese ubedljivu pobedu i plasira se u finale.

Marija je ipak navela da je jako zadovoljna što je napravila "korak dalje od prethodnog uspeha", ali i da joj je drago što je izgubila od tako mladog i dostojnog protivnika.

Na kraju je pozdravila svoju porodicu i prijatelje, kao i članove tima sa kojim se takmiči u jednoj intelektualnoj igri koja potiče sa prostora nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Ako se trend nastavi, Marija Mazur bi, ukoliko odluči da se i treći put takmiči u TV slagalici, trebalo da stigne do finala, a možda bude i pobednik ciklusa.

(Republika/Mondo)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading