Ove fakultete uglavom upisuju PSIHOPATE!? Neverovatni rezultati naučnog istraživanja!

Autor:

Razonoda

10.07.2022

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 400 danskih studenata psihologije, poslovnih studija, ekonomije i prava učestvovalo je u istraživanju.

Ove fakultete uglavom upisuju PSIHOPATE!? Neverovatni rezultati naučnog istraživanja!

Foto: youtube.com/ ZONE Media

Psihopate najčešće studiraju ekonomiju i slične poslovne studije, pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog 2017. godine, objavljeni u časopisu “Personality and Individual Differences” (Ličnost i individualne različitosti).

Naučnici s danskog Univerziteta Aarhus koristili su “mračnu trijadu” osobina ličnosti koje se tiču psihopatije i narcizma te koja je povezana s nagonom za društvenom dominacijom i moći na radnom mestu.

Više od 400 danskih studenata psihologije, poslovnih studija, ekonomije i prava učestvovalo je u istraživanju koje je sprovedeno pre nego što su studenti započeli sa svojim studiranjem kako bi se eliminisao uticaj određenih kolegija, programa ili pak “efekt socijalizacije”. Ovako su naučnici lakše mogli da odrede koje tipove ličnosti privlače određeni studijski programi.

Otkrili su da su studenti psihologije stalno ostvarivali slabije rezultate na testu psihopatije i narcizma u odnosu na kolege koji su odabrali poslovne studije i ekonomiju stoga su zaključili da su osobine ličnosti važan faktor prilikom donošenja odluke o upisu studija i karijere.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading