ISPAO IZ AVIONA, IZBEGAO NEKOLIKO EKSPLOZIJA... Ovog čoveka smrt ne želi, ali zato je dobio milion na lutriji

Autor:

Razonoda

20.08.2021

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj Balkanac je čak sedam puta izbegao smrt, živ je i danas i ima 92 godine, a priča o njegovom životu je gotovo neverovatna i zaista vredna čitanja.

Republika

Foto: pixabay.com

Nekoliko puta je uspeo da izbegne smrt u automobilu

Frane Selak je penzionisani profesor muzičkog iz Dubrovnika, a njegovo ime je u svetu poznato po tome što je imao neverovatnu sreću prilikom izuzetno nesrećnih okolnosti.

Naime, čak sedam puta je izbegao gotovo sigurnu smrt od čega je jednom prilikom čak ispao iz aviona i sleteo na plast sena koji mu je spasio život.

Njegov prvi susret sa smrću se odigrao u januaru 1962. dok se vozio vozom kroz ledeni, kišoviti kanjon. Voz je izleteo iz šina i sručio se u reku. Nepoznata osoba ga je spasila i izvukla na bezbedno, dok je 17 putnika izgubilo život u ledenoj reci. Frane je tada slomio ruku i dobio hipotermiju, ali je ostao živ.

Sledeće godine, tokm njegovog prvog i poslednjeg leta avionom, ispao je iz aviona koji je bio u kvaru i sleteo je na balu sena i preživeo, dok je avion pao i tom prilikom je poginulo 19 osoba.

Tri godine kasnije, 1966. autobus kojim se vozio je sleteo s puta i upao u reku, a tada se udavilo četvoro putnika, dok je Frane otplivao do obale sa samo nekoliko posekotina i modrica. 

Zatim se 1970. njegov auto zapalio tokom vožnje, a on je uspeo da napusti vozilo nekoliko trenutaka pre nego što je plamen zahvatio rezervoar i eksplodirao.

Tri godine posle tog inciddenta, motor u kolima je tokom vožnje je bio isprskan benzinom iz pokvarene pumpe za benzin što je uzrokovalo da plamen eksplodira kroz ventilaciju u kolima. Tom prilikom mu je spržena kosa, ali nije bio povređen.

Kasnije, 1995. u Zagrebu ga je udario autobus, ali je imao samo manje povrede, da b 1996. imao direktan sudar sa vozilom UN na krivini i tom prilikom se zakucao u zaštitnu ogradu, koju je tom prilikom oborio.

Međutim, dva dana posle 73. rođendana Hrvat je osvojio 900.000 evra (7 miliona kuna) na lutriji. U to vreme je bio u svom petom braku. Od dobitka je kupio dve kuće i brodić, a 2010. je ostatak bogatstva podelio familiji i dao u humanitarne svrhe.

O sudbini ovog čoveka pisali su strani mediji i snimljene čak i video rekosntrukcije, ali ujedno postoje i sumnje u istinitost njegove priče. Naime, brojni istraživači su pokušali da provere sve njegove tvrdnje i imaju dosta poteškoća da pronađu dokumentaciju koja bi sve potvrdila. Tu se posebno izdvaja priča o avionu jer nisu pronađeni podaci o padu letelice, ali i o izletanju voza iz šina u vreme kada je on naveo da su se ove nsreće dogodile.

Sa druge strane, oni koji veruju da je vremešni Hrvat preživeo pad iz aviona navode primer naše Vesne Vulović. Samo što je bitna razlika u odnosu na Vesninu priču to što je njen slučaj rušenja aviona 1972. godine u Čehoslovačkoj svima poznat i detaljno dokumentovan. 

U svakom slučaju, evo jednog od video klipova o životnoj priči čoveka koji ima neverovatnu sreću u nesreći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading