NEMOJTE NIKADA DA OTPUTUJETE NA OVO OSTRVO: Čim kročite na njega, možete da UMRETE!

Autor:

Razonoda

21.09.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogima prija kad im nešto postane "zabranjeno voće" ali nije uvek pametna ideja čačkati nešto ili nekog ko ne želi da bude predmet vaše pažnje

NEMOJTE NIKADA DA OTPUTUJETE NA OVO OSTRVO: Čim kročite na njega, možete da UMRETE!

Foto: pixabay.com

Postoje mesta na svetu na koje zaista nije pametno otići. Ne zato što imaju loše plaže, slabu uslugu ili prazne ulice za šetnju, već zato što su opasna.

I ovde mislimo – zaista opasna. Toliko opasna da na njima za nekoliko minuta možete umreti.

Severni Sentinel je ostrvo u Bengalskom zalivu kraj Indije koje je zvanično najopasnije mesto na svetu.

Na njemu žive domoroci koji ne samo da ne žele nikakav kontakt sa ljudima i civilizacijama već će vas gađati otrovnim strelama čim primate da im se brodom približavate.

U slučaju da otrovne strele nisu dovoljan znak da odustanete, gađaće vas kopljima i kamenjem sve dok vas ne ubiju. Ne da vas oteraju, već – ubiju.

Nikom živom nije jasno kako pleme na ostrvu preživljava svih ovih godina, ali njima je dobro. Ono što je poznato je da ne postoji turista koji se približio Sentinelu ili se iskrcao na ostrvo, a da je ostao živ.

Sentinelci najverovatnije žive od ulova ribe i od kokosa. Procenjuje se da postoje više od 60.000 godina. Zna se i da nikada nisu imali kontakt sa spoljnim svetom, zbog čega ni ne znaju šta je novac, virus ili igračka.

O njima je davno pisao i slavni Marko Polo navodeći pleme Sentinelaca kao “najdivljije pleme koje je ikada video, gde kad uhvate nekog, odmah ga ispeku i pojedu”.

Kineski moreplovci i istraživači pokušali su u prošlosti više puta da se iskrcaju na ostrvo, ali nijedan od njih nikada nije prošao dobrodošlicu domorodaca sa kamenjem, strelama i kopljima.

Pripadnici tog plemena su uglavnom niskog rasta, imaju tamnu kožu i kovrdžavu kosu, ukrašavaju se raznim ornamentima i crvenom bojom.

Žive u jedinstvenim kolibama, bave se lovom i sakupljanjem plodova, a oruđe prave od kostiju, kamena i drveta.

Poslednji čovek koji je pokušao da se sprijatelji s njima bio je istraživač Džon Alen Čau (26) iz SAD, ali je posle nekoliko minuta ubijen. Njegovo telo ostalo je na plaži dok verovatno nije pojeden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading