OVA NAVIKA NA MORU MOŽE DA VAM UPROPASTI ODMOR: Ako to volite da radite, KAZNIĆE VAS kao nikad pre

Autor:

Razonoda

24.08.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama povela se ozbiljna polemika oko toga koliko je svrsishodno sankcionisati na ovaj način turiste, jer je navika veoma rasprostranjena

OVA NAVIKA NA MORU MOŽE DA VAM UPROPASTI ODMOR: Ako to volite da radite, KAZNIĆE VAS kao nikad pre

Foto: Tanjug/C. VITOROVIĆ

Aktuelna letnja sezona na crnogorskom primorju iznenadila je neke naše turiste kada je reč o kaznama.

Od ove godine postalo je vidljivo da se turisti koji se šetaju u kupaćim kostimima po gradu ili tako odeveni ulaze u prodavnice, kažnjavaju od 200 do 400 evra.

Nakon što je nekoliko turista iz Srbije kažnjeno na ovaj način, na platformi X povela se ozbiljna polemika o kodeksu oblačenja kad smo na moru, piše bizportal.rs.

Raspravu je započela korisnica nekadašnjeg Tvitera koja je kritikovala turiste koji ulaze svuda u kupaćim kostimima ne mareći za osnovne norme pristojnosti.

- To što ste na odmoru, i to što je plaža odmah tu, to ne znači da se u prodavnicu ulazi u kupaćim gaćama. To samo znači da ste neshvatljivo nevaspitani i bezobrazni - napisala je ona u tvitu koji je pokrenuo lavinu komentara.

- Navodno, u Crnoj Gori kazna je 400 evra. U marketima obezbeđenje vraća turiste u kupaćim kostimima, a i na ulici kažnjavaju - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

- Sad sam u Petrovcu izašla iz supermarketa u kojem je mlađa dama u bikiniju kupovala hranu. Nemaju dovoljno ni kasirki, kakvo pusto obezbeđenje. Uzela bih joj sve pare što ima, ostavila za prevoz, da se vrati odakle je došlo.

I dok su neki bili saglasni sa tim da ovako odevene ljude treba kažnjavati, bilo je i onih koji su bili protiv toga.

- Tako je i treba odevene kažnjavati na plaži. Video sam lično momka kako hoda plažom odeven i prodaje krofne i razni drugi kako unose nemir među kupače neprikladno odeveni.

Međutim, mnogi se nisu složili s tim.

- Stvarno je suludo u turističkim mestima uvoditi ovakva ograničenja. U Grčkoj je to normalno i nikome ne smeta - stoji u jednom od komentara.

- Ne razumem? Prodavnica na plaži, a ja ću da idem u apartman da se presvučem da bi detetu kupio sladoled - pisao je drugi korisnik X-a.

Međutim, kako su mediji nedavno pisali pojedini gradovi u Hrvatskoj du doneli odluku o kažnjavanju turista koji se šetaju oskudno obučeni, odnosno u kupaćem kostimu.

Takođe, u Budvi u Crnoj Gori u zoni Starog grada je, prema rečima posetilaca, zabranjena šetnja u kupaćim kostimima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading