BEZ KARAKTERISTIKE KOJU IMAJU SVI TELEFONI: Ajfon od početka bio sa posebnom zamisli koja nije ugledala svetlost dana! Ipak, SPREMA SE NEVEROVATAN PROJEKAT!

Autor:

Razonoda

26.05.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Već izvesno vreme znamo da Epl sprema Ajfon bez SIM kartice, a prema informacijama, to bi se moglo desiti uskoro.

BEZ KARAKTERISTIKE KOJU IMAJU SVI TELEFONI: Ajfon od početka bio sa posebnom zamisli koja nije ugledala svetlost dana! Ipak, SPREMA SE NEVEROVATAN PROJEKAT!

Foto: youtube.com/CashKaro

Polovina ove misije kompanije iz Kupertina je već ostvarena, jer je Apple do sada objavio iPhone sa eSIM podrškom. Sledeći prirodan korak je kompletno odbacivanje fizičkog SIM-a.

Prema rečima Tonija Fadela, koji se smatra ocem iPoda, ovo bi bio potpuno jasan potez kompamnije. To je zbog toga što je na samom početku planirano da iPhone nema slot za SIM kartice, a ovo je bila zamisao Stiva Džobsa.

Fadel ističe da je Džobs želeo da iPhone objavi samo uz CDMA, što se kasnije desilo preko Verizonove mreže. Fadel kaže da je o ovome diskutovao sa Džobsom, istakavši da bi objava takvog uređaja imala malo smisla s obzirom na slabiju prihvaćenost CDMA.

Foto: Matthew Yohe

Stiv Džobs

Drugim rečima, Fadel je verovao (i bio je u pravu) da bi slaba prihvaćenost CDMA sprečila da iPhone postane veliki hit i da bude popularan koliko je sada.

Sada se veruje da Apple planira iPhone bez SIM slota za 2022. godinu, mada postoji mogućnost da kompanija ne sprovede do kraja ovu strategiju. Mogao bi biti isporučen samo jedan iPhone bez SIM podrške, a tokom 2023. godine bi se to proširilo na sve modele, prenosi b92.net.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading