DA LI UTIŠAVATE RADIO KADA PARKIRATE AUTO? Niste jedini! TAJNI ZNAK u telu šalje nam tada ovu poruku

Autor:

Razonoda

01.09.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isti slučaj dešava se u vama kada tražite nepoznatu lokaciju dok vozite, kao i kada ste u raskrsnici koja je komplikovanija od ostalih

DA LI UTIŠAVATE RADIO KADA PARKIRATE AUTO? Niste jedini! TAJNI ZNAK u telu šalje nam tada ovu poruku

Foto: pixabay.com

Približili ste se parkingu i u momentu kada treba da parkirate automobil, potpuno nesvesno utišavate radio. Kada ste parkirali ljubimca na četiri točka, ponovo ćete regulisati glasnoću u kolima, ili ćete isključiti radio.

Ukoliko se prepoznajete u ovim radnjama verujte da niste jedini koji to rade. Štaviše, mnogi ljudi utišavaju muziku i kada traže neku nepoznatu lokaciju ili skretanje na ulici.

Zašto to radimo ukoliko u trenucima traženja lokacija ili parkinga nema potrebe da imamo tišinu u automobilu? Zato što je to prosto tako. Priroda ljudskog mozga.

Mozak nam tokom dana prikuplja informacije o svojoj okolini putem ukusa, sluha, mirisa, dodira i vida.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Mozak kombinuje sve informacije i procenjuje šta će s njima. Tu nastupa proces deljenja informacija na manje ili više bitne.

Tokom selekcije informacija u mozgu gube se delići sekunde. Oni mogu biti značajni u trenucima traženja lokacije dok vozimo ili kada parkiramo.

Mozak nam se prosto u tim trenucima fokusira samo na taj zadatak. Ništa drugo nije spreman da procesuira. Zato eliminišemo sve sa strane što može da nam zasmeta. I muziku na radiju, čak i glas sagovornika u kolima.

Ako to ne učinimo, napravićemo možda neku veliku grešku za volanom. Mozak nam u tim trenucima prosto šalje informaciju koje nismo ni svesni a ona je, uprošćeno rečeno:

„Imaš zadatak, skocentriši se“.

Tek kada obavimo zadatak, bilo da je on bio parkiranje ili pronalaženje lokacije, mozak počinje da se opušta i onda možemo da nastavimo s muzikom ili razgovorom sa drugim putnikom, ako ga ima u automobilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading