BMW PREDSTAVIO PRVI BLINDIRANI ELEKTRIČNI MODEL: Ove rezultate na testiranju NIKO NIJE OČEKIVAO

Autor:

Razonoda

16.08.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi blindirani i7 model manje je upadljiv od klasičnog, a najveći novitet je povećana sigurnost putnika. Oni u vozilu sada imaju mogućnost da putem ozvučenja i spoljnih mikrofona komuniciraju sa okolinom bez da spuštaju prozore

BMW PREDSTAVIO PRVI BLINDIRANI ELEKTRIČNI MODEL: Ove rezultate na testiranju NIKO NIJE OČEKIVAO

Foto: BMW Media

Premijera blindirane serije BMW i7 modela biće u septembru na Sajmu automobila u Minhenu, ali svet se ovih dana već upoznao s tim kako će da izgleda i kakve su mu performanse.

Ljubitelji BMW-a pitali su se dugo da li će blindirani i7 model imati jednaku snagu i delotvornost na putu kao “običan”. Sudeći prema prvim recenzijama i komentarima stručnjaka posle testova – neće.

Među komentatorima je prisutna blaga razočaranost. Nečujni i7 model drastično je izgubio na brzini i lakoći. Umesto 4.7 sekundi koliko klasičnom modelu treba da pređe 100km/h blindiranom modelu potrebno je dvostruko više vremena – čak devet sekundi. Takođe, maksimalna brzina nije 240 već “samo” 160 km/h, prenosi Index.hr.

Osnovna ideja blindiranog modela je da spolja bude što manje upadljiv. Unutrašnjost štiti BMW Protection Core sastav, odnosno čelični paneli. Tu je i sigurnosno staklo na vratima koje štiti od kalibra 7.62x54 R.

Republika

Foto: BMW Media

Unutrašnjost automobila je otmenija, a sigurnost putnika povećana

 

Iz BMW-a poručuju da su putnici u automobilu zaštićeni od oružanih napada, mina i napada dronom. Moguće je pored toga blindirani model opremiti i dodatnim svežim vazduhom u slučaju nepredviđenih situacija, kao i protivpožarnim sastavom.

Poseban novitet kod blindiranog BMW-a uočava se kada je reč o sigurnosti putnika i komunikaciji sa spoljnim svetom. Novi model podrazumeva da putnici ne moraju da otvaraju prozor da bi pričali s nekim ko je napolju, već mogu samo da ukljuće interkom sistem sa dodatnim zvučnicima i spoljnim mikrofonom! Ozvučenje je sa 28 zvučnika i snagom od 1265W.

Vrata se otvaraju uz pomoć elektromotornog pogona, putnici koji su pozadi imaju i mini frižider za piće, dok vozač dobija dodatni zaslon sa stalno uključenom projekcijom kamere iza sebe.

Ako kupac želi benzinca, u ponudi je opcija sa 4.4 V8 motorom sa 530 KS i 750 Nm. Na ovaj način će recimo dobiti i veću brzinu automobila od 6.6 sekundi na 100km/h. Na kraju – cena. Ona još nije poznata, biće tek na Sajmu u Minhenu, ali svi se slažu u oceni da blindirani i7 BMW neće biti povoljan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading