OVA ŽENA JE UŠLA GINISOVU KNJIGU REKORDA PO BROJU DECE: Porodila se 27 puta, ali ih je imala mnogo više! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valentina iz Rusije se porađala 27 puta.

OVA ŽENA JE UŠLA  GINISOVU KNJIGU REKORDA PO BROJU DECE: Porodila se 27 puta, ali ih je imala mnogo više! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Najveći zvanično zabeležen broj dece rođene od jedne majke je 69. U pitanju je supruga Feodora Vasiljeva, seljaka iz Šuje iz Rusije. Valentina se porodila 27 puta i rodila je 16 pari blizanaca, sedam trojki i četiri četvorke. Iako ovo izgleda kao statistički neverovatna priča, postoje brojni izvori iz savremenog doba koji sugerišu da je tačna.

Slučaj je Moskvi prijavio manastir Nikoljsk 27. februara 1782. godine, koji je beležio svako rođenje.

The Gentleman's Magazine kaže:

- U drugom izveštaju u Sanktpeterburškoj panorami, 1834. godine, piše: "27. februara 1782. u Moskvu je stigao spisak iz Nikolajevskog manastira koji je sadržao podatak da se seljak iz Šujskog okruga Fjodor Vasiljev, dva puta ženio, imao 87 dece. Prva žena u 27 porođaja rodila je 16 parova blizanaca i četiri puta četvorke, njegova druga žena u osam porođaja rodila je tog puta 75 pari blizanaca.

 

 

A Lancet (1878) se poziva na dvostruku studiju koju je sprovela Francuska akademija, rekavši:

- U vezi sa istragom, Komitet Akademije podseća na izveštaj o prilično izvanrednoj plodnosti koji je objavio M. Hermann u svojoj Travauk Statistikues de la Russie, za Fedora Vasileta, koji je imao 87 dece 1782.

Osim toga, o prvoj gospođi Vasiljev se ne zna mnogo – čak ni njeno ime (mada neki izvori tvrde da je njeno puno ime bilo Valentina Vasiljev), piše "Guinness world records".

Veruje se da je živela 76 godina.

Iako ovaj istorijski rekord o najvećem broju dece od jedne žene treba uzeti sa rezervom, sasvim je moguće zamisliti da je Valentina mogla da ima genetsku predispoziciju za hiperovulaciju (oslobađanje više jajnih ćelija u jednom ciklusu), što značajno povećava mogućnost rađanja blizanaca ili više dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading