OVOJ ŽENI MUŽ JE ODSEKAO NOS I UŠI: Slike unakaženog lica objavljene su JAVNO, a fotka nakon OPERACIJE sve je rasula na komade!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilni muž joj je odsekao nos i uši, a onda se desilo čudo!

OVOJ ŽENI MUŽ JE ODSEKAO NOS I UŠI: Slike unakaženog lica objavljene su JAVNO, a fotka nakon OPERACIJE sve je rasula na komade!

Foto: Prinstcreen/Youtube/ABC News

Nasilje nad ženama je globalni problem, a priča o mladoj Avganistanki Ajši Mohamadzai postala je simbol borbe i nade za sve žene koje su pretrpele slične traume. Ajša je postala poznata širom sveta kada je njeno unakaženo lice osvanulo na naslovnoj strani časopisa "Tajm".

Borba za preživljavanje

Ajšina borba za preživljavanje je bila dugotrajna i bolna. Nakon što je odlučila da napusti nasilnog supruga, on ju je surovo kažnjavao odsecanjem nosa i ušiju. Ova brutalna kazna je ostavila trajne ožiljke na njenoj duši i telu.

Medicinska rekonstrukcija

Ajšina priča takođe ističe važnost medicinske podrške žrtvama nasilja. Lekari su sproveli kompleksnu proceduru rekonstrukcije nosa, koristeći silikonsku kapsulu ispod kože na čelu, kao i tkivo sa njene podlaktice. Ovaj tretman je zahtevao mesece truda i strpljenja, ali je na kraju uspeo da joj povrati deo izgubljnog samopouzdanja.

Foto: Prinstcreen/Youtube/ABC News

Priča o mladoj Avganistanki Ajši Mohamadzai postala je simbol borbe


Simbol nade i borbe

Ajša je postala simbol ugnjetavanja žena u Avganistanu i širom sveta. Njena hrabrost i odlučnost da preživi i izbori se sa traumama koje su joj nanete, inspirišu druge žene da ostanu jake i ne pređu preko nasilja koje trpe. Njena priča je podstrek za žene da se bore za svoja prava i da se suprotstave nasilju.

Nova šansa za život

Ajši je pružena nova šansa za život zahvaljujući američkoj medicinskoj bazi u Avganistanu i podršci humanitarnih organizacija. Preseljena je u SAD, gde je dobila podršku porodice i mogućnost obrazovanja. Ova mlada žena, koja nikada ranije nije imala priliku da ide u školu ili proslavi rođendan, sada ima priliku da započne potpuno nov život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading