UZ JEDAN TRIK CVEĆE U VAZI ĆE OSTATI DUPLO DUŽE U "ŽIVOTU": Jedan PREDMET će usporiti RASCVETAVANJE!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.04.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadićete se kada budete videli da STVARNO radi!

UZ JEDAN TRIK CVEĆE U VAZI ĆE OSTATI DUPLO DUŽE U "ŽIVOTU": Jedan PREDMET će usporiti RASCVETAVANJE!

Foto: Shutterstock

Kada dobijemo cveće na poklon, samo želimo da ono što duže potraje. Ipak, to nije čest slučaj ali postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći u ovoj nameri. 

Postoji jednostavan trik koji može da produži svežinu cveća u vazi - dodavanje metalnog novčića na dno. Ovaj trik funkcioniše tako što novčić otpušta kiselinu koja usporava rascvetavanje cveća, čime se produžava vreme uživanja u bujnom cvetnom aranžmanu.

Čista vaza je ključna

Pre nego što dodate vodu, važno je da vaza bude potpuno čista. Operite je pažljivo toplom vodom i sačekajte da se osuši pre nego što dodate svežu vodu i cveće. Takođe, važno je da prilagodite količinu vode vrsti cveća - ruže i jorgovani vole da plivaju u vodi, dok lala preferira manje vode.

Republika

Foto: pixabay.com

Svi žene vole vole cveće, jedina je mana je što se ono brzo osuši

Pravilno pripremljene stabljike i listovi

Kada sečete stabljike, važno je da to uradite oštrim makazama ili nožem pod odgovarajućim uglom, kako bi stabljike bolje upile vodu. Takođe, treba skratiti listove na stabljikama, ne samo radi estetike već i radi sprečavanja razvoja bakterija. Redovno skraćivanje stabljika je takođe važno kako bi se osiguralo optimalno upijanje vode.

Redovno menjanje vode i domaći eliksir za prihranu

Važno je da redovno menjate vodu u vazi, otprilike na svaka dva do tri dana, i da temeljno operete vazu svaki put. Takođe, za prihranu cveća možete napraviti domaći eliksir od kašičice šećera, kašičice izbeljivača i kašičice limunovog soka, što će dodatno produžiti svežinu cveća.

Ovaj jednostavan trik i saveti za održavanje cveća u vazi mogu značajno produžiti vreme uživanja u bujnom cveću u vašem domu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading