AKO STE PODLOŽNI ALERGIJAMA, OVO U KUĆI VAM POGORŠAVA STANJE: Odmah TO uradite kako biste lakše disali!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.04.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavnim trikom se rešite dodatnih tegoba.

AKO STE PODLOŽNI ALERGIJAMA, OVO U KUĆI VAM POGORŠAVA STANJE: Odmah TO uradite kako biste lakše disali!

Foto: Shutterstock

Svi koji imaju problem sa alergijom znaju koliko je teško tolikom ovog vremena izdržati ceo dan bez stalnog brisanja nosa, kijanje i kašljanja... 

Ipak, najpre treba krenuti od same kuće i očistiti sve toliko detaljno da čestica ima što manje. 

Iako toliko ne uzimamo u obzir, samo grinje koje je u različitim delovima našeg doma, poput dušeka, jastuka, posteljine, kauča, tepiha, može nam iritirati sluzokožu te na taj način ćemo osećati duplo sve ove simptome alergije. 

Takođe, ako ste osetljivi na grinje, samo prisustvo ovih malih stvorenja može rezultirati alergijama, astmom pa čak i ekcenima. 

Republika

Foto: shutterstock

Obavezno ovo uradite ako imate problem sa alergijom

Prevencija 

Jedan od načina da se smanji prisustvo grinja jeste redovno pranje posteljine na visokoj temeraturi, idealno na najmanje 50 stepeni Celzijusa. 

Takođe, preporučuje se korišćenje prirodne mešavine vode i eteričnog ulja za prskanje ostalih površina u stanu, poput dušeka, kauča i drugih predmeta koji se ne mogu često prati.

Priprema: 

Priprema ove mešavine je jednostavna: potrebno je sipati vodu u raspršivač i dodati 20 kapi eteričnog ulja, zatim dobro promućkati i poprskati željene površine. Takođe, prilikom pranja posteljine, preporučuje se dodavanje eteričnog ulja direktno u pregradu za deterdžent u veš-mašini. Dodavanje nekoliko kapi ovog ulja zajedno sa deterdžentom može pomoći u uklanjanju grinja tokom pranja.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta, možete smanjiti prisustvo grinja u svom domu i smanjiti rizik od alergijskih reakcija ili respiratornih problema. 

Napomena: 

Ako imate jake i izražajne alergije, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom kako bi vam prepisao adekvatne lekove. 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading