PRE SPAVANJA SAMO OVO STAVITE U TOPLO MLEKO - OBORIĆE VAS: Ništa jednostavnije, a DELOTVORNIJE niste probali!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoći će vam da brže zaspite!

PRE SPAVANJA SAMO OVO STAVITE U TOPLO MLEKO - OBORIĆE VAS: Ništa jednostavnije, a DELOTVORNIJE niste probali!

Foto: Shutestock

Sada kada je promena vreman nastupila, sve nam je teže da se naviknemo što itekako utiče na san i sam kvaltet spavanja. 

Ipak, za sve postoji rešenje!

Pre nego što probate razne veštačke preparate, prvo pokušajte sa prirodnim smesama koje itekako mogu da vas umire i pripreme za spavanje

Svima je dobro poznato da med  poznat po svojim umirujućim svojstvijma i dugoj istoriji korišćenja u tradicionalnoj medicini. Sa druge strane, cimet je začin koji nisam samo ukusan već je poznat po brojnim zdravstvenim beneficijama.

Republika

Foto: shutterstock

Med i cimet u kombinaciji bi vam mogli pomoći da lakše zaspite

Priprema smese za spavanje

Priprema smese od meda i cimeta je vrlo jednostavna. Potrebno je samo da pomešate jednu kašičicu meda sa prstohvatom cimeta. Ova smesa se može uzimati oralno pre spavanja ili je možete dodati u šolju toplog mleka ili čaja.

Med je bogat antioksidansima i ima blagotvoran uticaj na nervni sistem. Takođe, sadrži aminokiselinu triptofan, koja se pretvara u serotonin u organizmu, a zatim u melatonin, hormon koji reguliše ciklus spavanja. Cimet, sa druge strane, poseduje antiinflamatorna svojstva i može pomoći u smanjenju stresa i nervoze, što takođe može doprineti boljem snu.

Napomena o korišćenju!

Pre upotrebe smese od meda i cimeta, važno je da se konsultujete sa lekarom, posebno ukoliko uzimate neke lekove ili imate zdravstvene probleme. Takođe, trudnice i dojilje treba da budu oprezne prilikom konzumiranja velikih količina cimeta.

Osim konzumiranja smese od meda i cimeta, postoji još nekoliko prirodnih načina da se poboljša kvalitet sna. Na primer, opuštajuća kupka sa esencijalnim uljima lavande ili kamilice može imati umirujući efekat na telo i um. Takođe, tehnike opuštanja poput meditacije ili disanja mogu pomoći u smanjenju stresa i pripremi tela za san.

Ukratko, smesa od meda i cimeta može biti korisna prirodna metoda za poboljšanje sna zbog svojih umirujućih svojstava i zdravstvenih beneficija.

Međutim, važno je imati na umu da svako telo reaguje drugačije, te je važno isprobati različite metode i pronaći onu koja najviše odgovara individualnim potrebama. Uvek je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom pre nego što se započne sa korišćenjem bilo kakvih suplemenata ili prirodnih preparata za spavanje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading