ŠTA ZNAČI KADA SANJATE POKOJNIKA? Ako vam se obrati u snu, jedan detalj je najvažniji!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

10.04.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snovi znaju da budu veoma uznemirujući, ponekad i neverovatno realni. A njihova tumačenja se često razlikuju.

ŠTA ZNAČI KADA SANJATE POKOJNIKA? Ako vam se obrati u snu, jedan detalj je najvažniji!

Foto: shutterstock

Sasvim logično, najstresniji su snovi u kojima se pojavljuju vaše voljene osobe koje su preminule.

Po najčešćem tumačenju, to znači da vas očekuju velike promene u životu ili da ćete dobiti neočekivane vesti.

Ako se u snu pojavi nedavno preminula voljena osoba, to se smatra normalnom manifestacijom stalne tuge.

Ukoliko sanjate nepoznatu osobu koja je preminula, to može da simbolizuje kraj neke životne faze, potencijalno povezan sa potisnutim emocijama.

Snovi u kojima se osećate nemotivisano, zaostajete i borite se da krenete napred mogu odražavati emocije poteškoća i frustracije. U ovim snovima, osoba koja je umrla može da simbolizuje deo vas koji vam je teško da otpustite. Ovaj san može biti manifestacija unutrašnjih sukoba ili prepreka koje ometaju vaš lični rast.

Foto: shutterstock

Značenje snova

 

Ako se živa osoba pojavljuje u vašem snu, ali ne igra značajnu ulogu, to može ukazivati na skrivena osećanja ljubavi ili druge jake i možda uznemirujuće emocije. Takvi snovi mogu da skrenu pažnju na skrivene emocije koje niste u potpunosti priznali ili izrazili.

Ako sanjate osobu koja je preminula i ona pokušava da razgovara sa vama, to sugeriše da ima nerešenih pitanja koja su ostala od vremena kada su bili živi. Možda vam san govori da morate da se nosite sa ovim osećanjima ili nedovršenim poslom kako biste pronašli mir.

Ako vas u snu vodi osoba koja je preminula, to znači da možda tražite pravac i utehu u stvarnom životu. Takvi snovi mogu biti prilično umirujući i ukazivati na potrebu za podrškom u teškim vremenima.

Foto: Unsplash/ Zohre Nemati

Snovi imaju različita tumačenja

 

Studija sprovedena 1992. klasifikovala je takve snove u četiri tipa. Prvi tip, koji čini 39 odsto slučajeva, povezan je sa šokom koji je često povezan sa oblikom poricanja, kada pokušavate da se pomirite s odlaskom drage osobe.

Drugi tip, koji čini 23 odsto slučajeva, uključuje snove u kojima ljudi dobijaju uputstva od preminulih. Ovi snovi koji se obično javljaju dugo nakon smrti osobe, izazivaju pozitivne emocije i ukazuju na nivo prihvatanja gubitka.

Treća vrsta snova, sa kojom se susrelo 29 odsto učesnika studije, uključuje oproštaje i utešne poruke od preminulih. Četvrtu kategoriju, koja čini 18 odsto, čine snovi u kojima sanjar razmišlja o sopstvenom postojanju u odnosu na pokojnika, poprimajući više filozofski ton.

Iako takvi snovi nisu uobičajeni, oni su od velikog značaja. Važno je da obratite pažnju na njih i pokušate da dešifrujete poruku koju oni prenose o vašem trenutnom emocionalnom stanju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading