DANIJELU SU HTELI DA USVOJE, A CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NI DA ČUJE: Kada su saznali gorku ISTINU o njoj, svi su PLAKALI!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

20.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod bioloških roditelja je živela u katastrofalnim uslovima.

DANIJELU SU HTELI DA USVOJE, A CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NI DA ČUJE: Kada su saznali gorku ISTINU o njoj, svi su PLAKALI!

Foto: youtube/printscreen/ Tampa Bay Times

Berni i Dijan Lirov su već imali četiri dečaka kada su odlučili da prošire porodicu usvajanjem jedne devojčice. Međutim, proces usvajanja nije bio nimalo lak.

Naime, kada su izabrali jednu tamnooku devojčicu, ljudi iz Centra za socijalni rad su pokušali da ih odgovore od tog deteta, uvereni da sa devojčicom "nešto nije u redu".

Odlučni da istraže situaciju, bračni par Lirov je otkrio da je devojčica, po imenu Danijel, bila žrtva strašnog zlostavljanja koje je privuklo pažnju policije još 2007. godine.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Tampa Bay Times

Devojčica, prelepe plave kose je preživela pravi pakao

Danijelina prošlost je bila stravična

Danijel je bila "divlje dete" koje je policija pronašla na Floridi sa samo sedam godina. Bila je zatvorena u sobi, nesposobna da govori ili jede tvrdu hranu, i ovo je bio jedan od najgorih slučajeva zlostavljanja koje je Mark Holste, veteran u službi, ikada video tokom svoje 27-godišnje karijere.

Njoj je bilo zabranjeno da izlazi iz kuće, te je često bila zaključana u svojoj sobi gde je bila prljavština, a spavala je na prljavoj posteljini. 

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Tampa Bay Times

Danijelin razvojni put je bio tešak, ali je ona ipak dosta napredovala

Uprkos Danijelinim teškim smetnjama u razvoju i ponašanju, Berni i Dijan su odlučili da je usvoje, pružajući joj priliku za novi početak i ljubavnu porodičnu atmosferu koja joj je prethodno nedostajala. Ova odluka je bila hrabra i puna ljubavi, te je predstavljala prekretnicu u životu male Danijel.

Danas, posle toliko godina, Danijel je srećna devojčica, okružena pravom porodicom koja joj ispunjava sve želje i prati njene potrebe. 

Odlučnosti Berni i Dijan Lirov nas podseća da ljubav može prevazići najteže izazove i da svako dete zaslužuje šansu za srećan i siguran dom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading