DA VAM PEŠKIRI BUDU KAO IZ SPA CENTRA: Otkrivamo TAJNU koja se godinama čuva, nećete pogrešiti!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

03.03.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate probati.

DA VAM PEŠKIRI BUDU KAO IZ SPA CENTRA: Otkrivamo TAJNU koja se godinama čuva, nećete pogrešiti!

Foto: pixabay.com

Održavanje bele boje peškira može biti izazov, ali postoji nekoliko trikova koje možete primeniti kod kuće kako biste postigli isti efekat kao u hotelima i spa centrima.

Jedan od tajni održavanja čistoće peškira je korišćenje belog sirćeta. U mnogim hotelima i spa centrima, dodavanje dve do tri šolje belog sirćeta zajedno sa standardnom količinom deterdženta omogućava uklanjanje tvrdokornih naslaga, bakterija i neugodnih mirisa. Ova metoda je efikasna i može se primeniti kod kuće.

Republika

Foto: pixabay.com

Uz ove trikove peškiri će vam biti mekani

Kako pravilno prati peškire?

Važno je prati peškire na temperaturi od 60 stepeni kako biste bili sigurni da su potpuno očišćeni. Takođe, treba izbegavati upotrebu omekšivača, jer može smanjiti sposobnost peškira da upija vlagu, čineći ih oštrim na dodir. Umesto omekšivača, možete koristiti poseban balsam za tekstil koji će peškirima dati mekoću i svežinu.

Za očuvanje mekoće, peškire treba sušiti u mašini za sušenje ili napolju. Nakon 30 minuta provedenih na otvorenom, peškire treba protresti i okrenuti kako bi se osiguralo ravnomerno sušenje.

Koliko često treba zameniti peškire?

Važno je imati na umu da peškiri s vremenom gube svoju prvobitni kvalitet, te se preporučuje da ih zamenite na svake dve godine kako biste uvek imali peškire visokog kvaliteta i čistoće. Održavanje peškira na ovaj način osiguraće vam dugotrajnu svežinu i mekoću, kao u najluksuznijim hotelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading