DOMAĆICE OTKRILE KAKO DA VIŠE NE PEGLATE VEŠ: Prost TRIK koji zlata vredi, uštedeće vam VREME!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.02.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo obavezno probajte.

DOMAĆICE OTKRILE KAKO DA VIŠE NE PEGLATE VEŠ: Prost TRIK koji zlata vredi, uštedeće vam VREME!

Foto: Shutterstock

Peglanje je posao koji mnogi mrze jer oduzima naše dragoceno vreme. Ipak, iskusne domaćice su pronašle trik koji zlata vredi jer kako kažu provereno radi.

One tvrde da više ne peglaju odeću

Iako su se mnogi začudili, odeća je posle pranja mekanja i ispeglana, a trik je samo dve aluminijumske folije. Ubacite ih u mašinu za sušenje i pranje veša i videćete efekat. 

Trik sa kuglicom od folije u mašini pomaće jer će loptice mogu da pomognu da se odeća bolje okreće i opere, a u sušilicama zaustavlja stvaranje statičkog elektriciteta. Ono što je zanimljivo, to je da mnoge žene kažu da vam ne treba ni omekšivač. Ovaj trik svakako vredi probati jer štedi i vreme i novac.

Republika

Foto: pixabay.com

Potrebno je da samo ubacite dve aluminijumske folije

Ipak, ne zaboravite da izaberete odgovarajući program sušenja i odgovarajuće trajanje programa sušenja. Kada se odeća prekomerno suši, nabori na odeći su toliko duboki da vam treba čitav oblak pare prilikom peglanja. Takođe, ako ne mešate lakše i teže tkanine u bubnju, to znači da ne morate brinuti da li će se lakši komadi izgužvati.

Takođe, postoji trik sa kockom leda 

Potrebno je da u mašinu stavite nekoliko kockica leda, zatim uključite mašinu na jako sušenje na nekoliko minuta. Para koja će se stvoriti od kockica leda učiniće da se sve neravnine na vašoj odeći ublaže.

Najbolje od svega je što vas ovaj trik ne košta ni dinar, a vredi probati.

Ukoliko želite da probate ovaj metod, savet je da ne natrpate mašinu vešom. Odlična mera je da stavite dve do tri majice, ili jednu majicu i pantalone.

Čim stvari izvadite iz mašine okačite ih na vešalicu kako biste izbegli naknadno gužvanje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading