"SVOJU DUŠU SAM PRONAŠAO U SRBIJI": Grk fasciniran gestom našeg DOMAĆINA - TOGA KOD NAS NEMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bloger iz Grčke je oduševljen Srbijom, a jedno jelo stalno poručuje u restoranu.

"SVOJU DUŠU SAM PRONAŠAO U SRBIJI": Grk fasciniran gestom našeg DOMAĆINA - TOGA KOD NAS NEMA!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/antonis_leiv/

Grčki bloger Antonis Leivadiotis iz Soluna već godinama unazad istražuje lepote Srbije i svoja iskustva deli sa svojih 250.000 pratilaca na društvenim mrežama. U intervjuu za Jutarnji program na RTS-u, otkrio je šta ga najviše oduševljava u Srbiji, kao i jedan gest domaćina koji ga je zauvek osvojio.

Očaravajuća priroda i raznolikost

- Posetio sam mnoga mesta u Srbiji, ali moram izdvojiti Sokobanju i Vrnjačku Banju kao svoje omiljene destinacije kada su u pitanju banje. Takođe, Sjenica me oduševila svojom ponudom agroturizma i poljoprivrede, smatram je pravim skrivenim dijamantom - istakao je grčki bloger. Poseban akcenat stavio je na gastronomiju, ističući da je Karađorđeva šnicla jedno od njegovih omiljenih jela, uz dodatak ajvara, pogače, i kajmaka, upareno sa čašicom kvalitetne rakije ili vina.

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/antonis_leiv/

Grčki bloger je oduševljen Srbijom


Sličnosti i razlike između Srbije i Grčke

Antonis ističe da je jezik jedina potpuno drugačija stvar između ove dve zemlje, dok su gastronomija i način života veoma slični.

- Srbija je jedinstvena zemlja koju možete posetiti tokom cele godine. Zaista verujem da ne postoji mesto na svetu kao što je Srbija - dodao je.


Neobični gestovi gostoprimstva

Jedan od najupečatljivijih momenata za Antonisa bio je gest jednog domaćina koji ih je pustio u svoju kuću da bi mogli da jedu.

- Gostoprimstvo u Srbiji je drugačije nego u Grčkoj, upoznao sam mnogo harizmatičnih i darežljivih ljudi ovde. Svoju dušu sam pronašao u Srbiji - emotivno je izjavio grčki bloger.

Antonis Leivadiotis je svojim iskrenim pričama o lepotama Srbije i neobičnim iskustvima sa domaćinima, uspeo da privuče pažnju svoje publike koja žudi za istraživanjem novih destinacija. Njegova ljubav prema Srbiji ne samo da je inspirativna već i podsticajna za sve one koji žele da istraže predivnu zemlju koja krije mnoge tajne za istraživače avanturističkog duha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading