MAJKA ANTIVAKSERKA SVESNO UGROŽAVA ŽIVOT SVOG DETETA! "Zna li neko privatnika koji deci sa MALIM BOGINJAMA daje opravdanje?" (FOTO)

Autor:

Vesti

21.02.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je pokrenulo pitanje da li je dete dobilo odgovarajuću zdravstvenu negu i savete.

MAJKA ANTIVAKSERKA SVESNO UGROŽAVA ŽIVOT SVOG DETETA! "Zna li neko privatnika koji deci sa MALIM BOGINJAMA daje opravdanje?"  (FOTO)

Foto: shutterstock

U Srbiji se i dalje vodi žestoka polemika oko vakcinacije dece, a nedavna objava jedne majke u grupi "Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane" na Fejsbuku izazvala je veliku pažnju javnosti.

Majka je postavila pitanje da li neko zna privatnu dečju ordinaciju koja prima dete sa malim boginjama i daje opravdanje za školu, jer su neke ordinacije odbile da prime dete.

Ovo je pokrenulo pitanje da li je dete dobilo odgovarajuću zdravstvenu negu i savete.

Foto: Facebook

 

 

- Da li neko zna privatnu dečju ordinaciju koja prima dete sa malim boginjama i koja daje opravdanje za školu, pošto smo neke zvali i ne primaju? - upitala je majka.


Iz objava u grupi jasno je da postoje roditelji koji odbijaju vakcinaciju svoje dece.

Postavlja se pitanje da li je ova majka izbegla da ode kod državnog lekara i da li je dete, zaraženo malim boginjama, dobilo odgovarajuću medicinsku negu. Takođe, postavlja se pitanje da li ovo dete treba da primi MMR vakcinu, s obzirom na to da je već preležalo morbile.

Reakcije u grupi "Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane" bile su raznovrsne. Dok su neki korisnici pružali podršku majci i delili slična iskustva, drugi su naglašavali važnost vakcinacije i upozoravali na potencijalne opasnosti po zdravlje dece. Takođe, pojedini korisnici su isticali da dete i dalje treba da primi MMR vakcinu, bez obzira na preležane boginje.

- Kako mislite potvrdu? Da vam neko da potvrdu za školu da dete ide sa boginjama u nju ili?

- To ne oslobađa dete MMR vakcine! Nikako u državno! - rekla je jedna sugrađanka dok je druga objasnila da se od MMR vakcine ne oslobađa pod kako je rekla, izgovorom da MMR vakcina štiti još od dve bolesti.


Polemička situacija u vezi sa vakcinacijom dece i dalje je aktuelna u Srbiji. Dok jedni ističu važnost vakcinacije kao ključnog faktora u zaštiti dece od ozbiljnih bolesti, drugi uporno odbijaju vakcinaciju iz različitih razloga.

Ova situacija naglašava potrebu za kontinuiranim obrazovanjem javnosti o značaju vakcinacije i njenim potencijalnim posledicama po pojedinca i društvo u celini.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading