ELEKTRIČAR UPOZORAVA DA OVI APARATI "JEDU" STRUJU: Toliko troše da vam neće biti dobro!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na ove uređaje, jer neprekidno troše struju.

ELEKTRIČAR UPOZORAVA DA OVI APARATI "JEDU" STRUJU: Toliko troše da vam neće biti dobro!

Foto: shutterstock, pixabay

Upravljanje potrošnjom električne energije u domaćinstvu može biti efikasan način za smanjenje računa za struju. Mnogi uređaji u našim domovima troše struju čak i kada nisu u upotrebi, što može znatno doprineti ukupnoj potrošnji. Stoga je važno biti svestan ovakvih "skrivenih" troškova i preduzeti odgovarajuće mere kako bi se smanjila nepotrebna potrošnja električne energije.

Frižideri i zamrzivači - Kako smanjiti njihovu potrošnju električne energije?

Frižideri i zamrzivači su neophodni u svakom domaćinstvu, ali često zaboravljamo da oni neprekidno troše električnu energiju. Oko 12 odsto ukupne električne potrošnje u domaćinstvu rezervisano je za ove uređaje. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možemo preduzeti kako bismo smanjili njihovu potrošnju. Redovno čišćenje, održavanje i aktiviranje EKO režima rada kada nismo kod kuće su samo neki od načina da smanjimo njihovu potrošnju električne energije.

Foto: shutterstock

Frižider je jedan od aparata koji troši struju ako je stalno upaljen


Konzole za video igre - Kako smanjiti njihovu potrošnju električne energije?

Konzole za video igre često ostaju uključene čak i kada nisu u upotrebi, trošeći značajne količine struje. Preporučljivo je isključiti ih iz struje kada nisu u upotrebi kako bi se smanjila nepotrebna potrošnja električne energije. Takođe, proizvođači konzola sve više uvode EKO programe kako bi omogućili korisnicima da smanje potrošnju električne energije tokom korišćenja konzola, piše "Krstarica".

Punjači za telefone i druge uređaje - Da li treba da ih držimo stalno uključenim?

Punjači za telefone i druge uređaje troše električnu energiju čak i kada nisu u upotrebi, što može značajno doprineti ukupnoj potrošnji. Preporučljivo je isključiti punjače iz struje kada nisu u upotrebi, jer to ne samo da smanjuje potrošnju električne energije već i doprinosi smanjenju računa za struju na duže staze.

Ukupna potrošnja električne energije ovih uređaja može biti iznenađujuća, a preduzimanje jednostavnih mera za smanjenje nepotrebne potrošnje može rezultovati značajnim uštedama na mesečnom i godišnjem nivou. Stoga, bilo bi korisno da svi korisnici postanu svesni svog utroška električne energije i preduzmu korake ka efikasnijem korišćenju električnih uređaja u svakodnevnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading