"ONI KOJI UPRAVLJAJU UKRAJINOM DRŽE SVE POD KONTROLOM" Putinov kum progovorio o mogućnosti državnog udara u Ukrajini

Autor:

Svet

22.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Medvedčuk, povodom 10. godišnjice puča u Ukrajini.

"ONI KOJI UPRAVLJAJU UKRAJINOM DRŽE SVE POD KONTROLOM" Putinov kum progovorio o mogućnosti državnog udara u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, Shutterstock

Državni udar u Ukrajini moguć je samo ukoliko ga izvede nezadovoljna vojska, rekao je za Sputnjik opozicioni ukrajinski političar, predsednik Pokreta "Druga Ukrajina", Viktor Medvedčuk, povodom 10. godišnjice puča u Ukrajini.

- Može se organizovani državni udar, ali ako se dogodi još jedan Majdan. Međutim, ako Zapad ne podržava taj Majdan, odnosno, ako ga ne finansira, ništa od toga neće biti. To je sigurno. Takva je situacija Da li danas može doći do državnog udara u Ukrajini? Da, može, ali pod jednim uslovom. Da vojska podigne ustanak zbog bezizlaznog položaja. Oni, koji su ratovali i koji danas nisu u redovima Oružanih snaga Ukrajine, oni koji su ranjeni i sada su se vratili mirnom životu - kazao je Medvedčuk.

Foto: Tanjug/Profimedia

 

Po njegovim rečima, ti vojnici su danas svime nezadovoljni.

- Nezadovoljni su medicinskom negom i lečenjem koje nije obezbeđeno, jer u zemlji nema novca, a ako ga ima, krade se kroz korupcionaške šeme. To bi mogla da bude neka snažna pobuna koja bi mogla da dovede do takvih akcija, onoliko koliko je to moguće bez organizovanog početka - istakao je ukrajinski političar.

Međutim, po njegovim rečima, oni koji upravljaju spolja u Ukrajini "drže pod svojom kontrolom apsolutno sve takve aktivne akcije otpora ili one koje su nalik tome".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading