MATEMATIČKI ZADATAK JE POSVAĐAO CEO BALKAN: Da li VI znate koji je tačan odgovor?

Autor: M.O.

Lifestyle

14.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušajte da tačno odgovorite.

MATEMATIČKI ZADATAK JE POSVAĐAO CEO BALKAN: Da li VI znate koji je tačan odgovor?

Foto: X/pritnscreen

Matematički problem koji je postavio korisnik "X @bobyshka" izazvao je pravu buru na platformi, privukavši preko 200.000 pregleda za samo jedan dan.

Problem je izazvao žustru debatu među korisnicima, sa mišljenjima podeljenim između dva moguća odgovora: 1 ili 4.

Problem glasi: "Rezultat je 1. U isto vreme, jako sam loš u matematici," "Prvo zagrada, pa množenje, pa deljenje, i onda frakcija," "4. Postavio sam ovo prošle godine i bilo je svakakvih odgovora," "Neki kažu 1, drugi 4. Šta je tačno?" "Ja sam dobio 1/2. Možda smo učili drugačiju vrstu matematike... Ne razumem ove druge rešenja," komentarišu ljudi.

 


Sukobljena mišljenja

Debata je dovela do sukobljenih mišljenja, sa korisnicima poput Ivane tvrdeći da je tačan odgovor 1, dok drugi argumentuju za 4. Neslaganje je čak dovelo do žustrih rasprava, sa jednim korisnikom koji kritikuje Ivanin odgovor i tvrdi da je rezultat 4. Uprkos Ivaninom insistiranju, neki korisnici su doveli u pitanje njeno matematički umeće, dok su drugi prezentovali svoje korake korak po korak da podrže odgovor 4.


Intenzitet debate se vidi u emotivnim reakcijama korisnika. Jedan korisnik je izrazio nevericu, pitajući: "Ljudi, da li se šalite sa mnom?"

Niko nije očekivao da će jedan običan maematički zadatak izazvati ovoliko frustracije i zbunjenosti. 


Zajednica X ostaje podeljena, bez jasnog konsenzusa o tačnom odgovoru. Dok se debata nastavlja, jasno je da se ovaj naizgled jednostavan matematički problem pretvorio u strastvenu i kontroverznu diskusiju, prikazujući različite pristupe matematičkom rasuđivanju unutar zajednice "X", koja je po svemu sudeći i u ovom slučaju veoma toksična. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading