GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE SNEGA: U jednom svi GREŠE, zbog toga se sve brzo ZALEDI!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.01.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslušajte ove savete i olakšajte sebi posao.

GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE SNEGA: U jednom svi GREŠE, zbog toga se sve brzo ZALEDI!

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NAĐA PODOBNIK/bs.

Dočeli smo prvi sneg u ovoj novoj godini, ali kako se najvaljuje, tek će nas dočekati. Umesto da vas zatrpa, uzmite lopatu u ruke i primenite ove trikove. 

Takođe, postoji jednostavan savet koji će vam pomoći da sprečite da vam se sneg lepi na lopatu - poprskajte je jestivim uljem sa prednje i zadnje strane, što će omogućiti da sneg samo klizi sa nje.


Korisni saveti za čišćenje snega

Kada je u pitanju posipanje puta kako bi se sprečilo zaleđivanje, važno je izabrati pravi materijal. Na betonskim površinama, treba izbegavati korišćenje kamene soli, jer može pogoršati stanje pukotina ili doprineti mrvljenju površine. Umesto toga, bolji izbor je kalcijumov hlorid.
Republika

Foto: Republika.rs

Koliko god da je lep, sneg ume itekako da nam zagorča život

 

Važno je birati pravu vrstu lopate za sneg u zavisnosti od površine koju čistite - plastične lopate su bolji izbor za cigle i pločice, jer metalne oštrice mogu izazvati oštećenja.


Kako olakšati čišćenje snega?

Prilikom čišćenja snega, preporučuje se držati lopatu bliže telu kako bi se smanjio pritisak i rizik od povrede ruku, ramena ili leđa. Takođe, lakše je očistiti sneg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće hrpe ispred sebe. Takođe, možete uključiti decu u ovaj zadatak, praveći od čišćenja snega pravu zabavu, kao što je pravljenje velikih lopti od snega i kotrljanje istih dalje od staze po kojoj hodate.

Pre čišćenja dvorišta i prilaza od snega, preporučljivo je očistiti i svoj automobil kako kasnije ne bi zatrpali snegom ono što ste već očistili. Ovi korisni saveti mogu vam pomoći da efikasnije i lakše obavite čišćenje snega, čime ćete smanjiti napore i rizik od povreda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading