AKO STE DANAS MAMURNI SAMO URADITE OVO: Evo kako da se najbrže oporavite nakon DOČEKA, saveti zlata vredni!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najefikasniji način koji će vam pomoći.

AKO STE DANAS MAMURNI SAMO URADITE OVO: Evo kako da se najbrže oporavite nakon DOČEKA, saveti zlata vredni!

Foto: shutterstock

muškarac

Ako ste sinoć izlazili i slavili Srpsku novu godinu, danas je mamurluk neizbežan. Glavobolja, natečenost i neprijatnost često su simptomi mamurluka sa kojim se skoro svako bar jednom do sada "borio". Dok osoba pije žestinu, piće prostruji kroz njeno telo i tu je sve dok se ne preradi i izbaci.

Svi znamo neke prirodne načine koje nam mogu pomoći ako se borimo sa mamurlukom. Prvo, ono što je važno je konzumirati više vode tog dana kada ste mamurni. Dehidriranost je jedna od posledica mamurluka zbog čega bi trebalo danas povećati unos vode.

Kada alkohol dospe u organizam, počinje proces razgradnje. Ovo jedinjenje se smatra odgovornim za neke od simptoma mamurluka, kao što su glavobolja, mučnina i umor. Upravo zbog toga postoji interesovanje za napitke koji bi mogli da ublaže ove simptome. Međutim, važno je istaći da efikasnost ovih napitaka nije potvrđena naučnim istraživanjima.

Foto: pexels.com

Nekoliko saveta koji će vam pomoći ako ste mamurni

Rasol je poznat način za ublažavanje simptoma. To je tečnost od kiselog kupusa. Otprilike možete popiti oko 200 do 400 mililitara, ako se ne osećate dobro nakon proslave.

Takođe, pomoći će vam ako se tuširate naizmenično toplom i hladnom vodom i šetate na svežem vazduhu. Pored toga, trebalo bi i da se dobro naspavate i odmorite.

Banana za mamurluk

Pre nego što legnete da spavate popijte dve čaše vode i pojedite jednu bananu. Isto možete uraditi i nakon što se probudite. Zbog nivoa magnezijuma smatra se da banana pozitivno utiče na glavobolju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading