NAJBOLJI DETOKSI POSLE PRAZNIKA: Već sve imate u KUHINJI, sprema se lako a posao rade NIKAD BRŽE!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji detoksi su uvek najjednostavniji.

NAJBOLJI DETOKSI POSLE PRAZNIKA: Već sve imate u KUHINJI, sprema se lako a posao rade NIKAD BRŽE!

Foto: unsplash

detoks posle praznika

Masna i jaka hrana sa mnogo slatkiša nam mogu ozbiljno narušiti imuni sistem. Sada za vreme Božića smo svi bili izloženi gomilom hrane, svi smo dali sebi oduška, ali sad je vreme za pravi detoks

Ako se osećate tromo, teško i pospano, postoji realna mogućnost da ste veoma preopteretili svoj organizam. 

Usled nakupljanja masnoća i šećera organizam slabi, pa je tada pravo vreme da mu priredite detoks za pamćenje.

Republika

Foto: pexels.com

Postoje razni detoksi koji će vam pomoći da se oslobodite toksina

 

Da biste očistili telo od toksina nije vam potrebno mnogo toga. Najbolje i najefikasnije rešenje su prirodne namirnice koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.

Voda

Proces detoksikacije počinje unosom velikom količinom vode u svoj organizam. Naročito je važno ovo tokom sezone praznika jer će doprineti da se vaš organizam lakše revitalizuje, očisti od toksina. 

Limun, voda

Osim vode veliku moć u čišćenju organizma ima i limun. Najdelotvorniji je kada se rastvori u toploj vodi i kao takav konzumira više puta u toku dana. Ukoliko želite brzu detoksikaciju dan započnite čašom tople vode i limuna na prazan želudac.

Uz to, savetuje se i da se u malim gutljajima pije tokom celog dana. Limun je visoko alkalna namirnica koja će znatno poboljšati vaš probavni sistem i smanjiti kiselost organizma, koja je sigurno povećana posle svih tih praznične hrane.

Povrće i voće 

Izbacite meso na par dana i jedite što više voća i povrća. Generalno se savetuje da se svakog dana pojede bar jedna jabuka jer ona podstiče varenje. Nikako ne zaboravite na ceđenje sokove od povrća poput cvekle. 

Jabukovo sirće 

Idealno je ako želite da izbacite višak vode, a sa njom i nakupljene otrove iz organizma. Potrebno je da ujutru sipate dve kašiće jabukovog sirćeta u toplu vodu i to tako popijete. 

Čajevi 

Sa čajevima za detoksikaciju nećete nikada pogrešiti. Posle teške praznične hrane najbolji je zeleni čaj, pa od koprive i semena lana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading