JEDINI ISPRAVAN NAČIN ZA PRANJE DŽEMPERA: Zbog OVE greške brzo izgube formu i stvore se grudvice!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

29.12.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno poslušajte ove savete!

JEDINI ISPRAVAN NAČIN ZA PRANJE DŽEMPERA: Zbog OVE greške brzo izgube formu i stvore se grudvice!

Foto: Izvor: Unsplash/ Dan Gold

Sada kada je temeratura pala, svi vrlo rado nosimo vunene džempere jer su topli i mekani. Ipak, istina je da ne znamo baš najbolje kako da ga održavamo. 

Džemperi nisu predviđeni za pranje na uobičajenim programima veš mašine, iako se to često čini. Na taj način, gube formu i stvaraju neželjene "grudvice", čineći ih brzo izbledelim i iznošenim.

Ova odeća zahteva poseban tretman, posebno kada su u pitanju materijali poput vune ili kašmira.

Republika

Foto: Shutterstock

Postoji poseban način pranja džempera

 

Evo pravilnog načina pranja džempera

Preporučuje se pranje nakon dva do pet nošenja - džempere od vune perite nakon petog nošenja, dok je preporuka za one od kašmira da ih operete nakon dva ili tri nošenja.

Uvek je korisno poštovati uputstva sa etikete za pranje, ali najbolja opcija je ručno pranje. Koristite blagi deterdžent i hladnu vodu, jer vuna može skupiti na visokim temperaturama. Nakon pranja, nikada ne cedite džempere, već ih pažljivo stavite na peškir da upije višak vode.

Ako posedujete skupoceni džemper, povremeno ga odnesite na hemijsko čišćenje.

Nakon česte upotrebe, na vunenim džemperima često se stvaraju neželjene "gromuljice", čineći ih iznošenim. Ovaj problem možete rešiti običnim brijačem, ali budite pažljivi. Jednom rukom zategnite džemper na mestu gde su se formirale grudvice, dok drugom rukom nežno koristite brijač da ih uklonite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading