POSTOJI JEDAN NAČIN DA PRAVILNO USISATE: 99 ODSTO ne radite to kako treba, zato već sutra bude prljavo!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

20.04.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitno je i odakle ste počeli!

POSTOJI JEDAN NAČIN DA PRAVILNO USISATE: 99 ODSTO ne radite to kako treba, zato već sutra bude prljavo!

Foto: pixabay.com

Usisavanje je jedan od najvažnijih zadataka koje obavljate da bi vaša kuća bila čista. Bez obzira da li ga obavljate periodično ili ste iskusan profesionalac sa isprobanim rasporedom čišćenja, morate znati da je usisavanje ključno za održavanje čistoće vašeg doma.

Tepisi su posebno skloni nakupljanju prljavštine, spora plesni, alergena i polena, zbog čega je redovno usisavanje od velike važnosti. Stručnjaci ističu da tepihe treba usisavati više puta preko svake oblasti, a posebnu pažnju treba posvetiti i čišćenju roletni, podnih ploča i drugih mesta na kojima se prljavština može nakupiti.


Kvalitetan usisivač sa dobrim filterom može značajno smanjiti prisustvo prašine u vašem domu, naročito ako ste alergični ili imate problema sa polenskom groznicom ili astmom izazvanom alergijom.
Republika

Foto: pixabay.com

Kako bi kuća bila čista potrebno je pravilno sve usisati

 

Dobri filteri su bitni jer hvataju više prašine u poređenju sa običnim usisivačima, čineći ih vrednim ulaganjem za održavanje čistoće prostora.

Ključan faktor za pravilno usisavanje jeste pravilna tehnika 


Umesto nasumičnih, kratkih poteza, stručnjaci preporučuju metodično i temeljno usisavanje. Potrebno je praviti više prolaza preko tepiha, kretati se pravim linijama, polako povlačiti usisivač unazad nakon svakog prolaza i prelaziti na sledeći red kao što biste košili travnjak.

Takođe, važno je koristiti dodatke kako biste očistili teže dostupna područja, poput stepenica i uskih prostora. Pored pravilne tehnike usisavanja, važno je redovno održavati i čistiti usisivač kako biste produžili njegov vek trajanja. Pražnjenje kanistera, čišćenje filtera i četki, kao i pravilna nega usisivača su ključni koraci za održavanje njegove efikasnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading