OVAKVA NOVOGODIŠNJA TRPEZA PRIVLAČI NOVAC NAREDNE GODINE: Ova vrsta MESA nikako ne treba da se nađe na stolu jer privlači BEDU

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

28.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite novac i prosperitet napravite ovakvu trpezu.

OVAKVA NOVOGODIŠNJA TRPEZA PRIVLAČI NOVAC NAREDNE GODINE: Ova vrsta MESA nikako ne treba da se nađe na stolu jer privlači BEDU

Foto: shutterstock

Uoči nove 2024. godine, mnogi od nas razmišljaju o promenama u svom okruženju kako bismo privukli sreću i uspeh u narednoj godini. Oslanjajući se na drevnu kinesku filozofiju feng šuija, stručnjaci nude korisne savete o tome šta treba da unesemo u svoj dom, kao i šta treba da izbacimo kako bismo stvorili harmoniju i pozitivnu energiju.


Sandra Drinčić sa Feng šui majstor i ističe važnost vizuelnih promena u domu. Prema njenim rečima, otirač na vratima igra ključnu ulogu u apsorbovanju energije spoljnog sveta, te bi ga trebalo zameniti jednom godišnje, a sada je pravo vreme za tu promenu. Takođe, naglašava značaj svetlosti u domu, sugerišući da su lampice, figura Deda Mraza i anđela poželjni dodaci.

Republika

Foto: shutterstock

Kod novogodišnje trpeze je ipak atmosvera najvažnija


Praznični običaji drugih zemalja mogu poslužiti kao inspiracija za stvaranje pozitivne atmosfere u domu. Na primer, simbolična hrana koja se konzumira tokom praznika u različitim kulturama nosi duboka značenja. Nemci, na primer, simbolično konzumiraju svinjetinu, sočivo i palačinke, dok riba predstavlja simbol budućnosti. Danci, s druge strane, imaju običaj da skoče sa stolice u ponoć kako bi simbolično razbili negativnost prethodne godine. Grci pripremaju "Vasilo pita", novogodišnji kolač koji nosi simboliku Svetog Vasilija. Holanđani uživaju u krofnama, čiji oblik kruga predstavlja simbol godine.

Važno je napomenuti da se veruje kako jela od živine ne bi trebalo da se nalaze na stolu tokom novogodišnje noći, jer postoji verovanje da sreća može da "odleti".



Prema feng šuiju, određene promene i dodaci u domu mogu privući sreću i obilje.

Preporučuje se nabavka novog posuđa, pri čemu je preporučljivo kupiti barem jednu novu činiju za Novu godinu. Takođe, na trpezarijskom stolu trebalo bi da se nađu mandarine, simbolizujući 12 meseci godine, okrugli kolači, torta, pogača i flaša šampanjca, kako bi se obeležila radost i proslave tokom cele godine. Takođe se preporučuju zlatne dekoracije kao simbol bogatstva i prosperiteta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading