VERUJE SE DA JE OVA BILJKA MAGIČNA I KORISTI SE KAO AMAJLIJA: Posebno je značajna za one koji žele DECU

Autor: N.J.

Lifestyle

23.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra se da ko je ima u domu, imaće i sreće.

VERUJE SE DA JE OVA BILJKA MAGIČNA I KORISTI SE KAO AMAJLIJA: Posebno je značajna za one koji žele DECU

Foto: Unsplash/ Clay Banks

Ruzmarin je višegodišnja biljka koja potiče iz mediteranskih krajeva i često se koristi u kulinarstvu zbog svog jakog i prijatnog mirisa. Međutim, ova biljka ima i svoje mistične stvari koje je čine popularnom širom sveta.

Amajlija za sreću

U mnogim kulturama, ruzmarin se smatra simbolom sreće i blagostanja. Veruje se da donosi pozitivnu energiju i sreću u dom u kojem se nalazi. Zbog toga nije neobično da mnogi ljudi drže ruzmarin u svojim domovima kao svojevrsnu amajliju. Ova verovanja datiraju još iz davnih vremena i prenose se sa generacije na generaciju.

Ljubav i vernost

Pored simbolike sreće, ruzmarin takođe ima značenje povezano s ljubavlju i vernosti. U nekim evropskim tradicijama, ruzmarin se koristi na venčanjima kao simbol ljubavi i vernosti između partnera. Ova tradicija datira još iz srednjeg veka i i danas se održava u nekim delovima sveta.

Foto: Unsplash/Spacejoy

Veruje se da je ova biljka u vezi sa plodnošću


Zaštita od negativne energije

Ruzmarin se decenijama koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko može da pokuša da unese u dom. Može se okačiti iznad ulaznih vrata kako bi zaštitio kuću od negativne energije i smatra se da svaki dom koji ga ima, biće zaštićen.


Privlačenje novca i blagostanja

Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, pa se preporučuje da ga svaki dom poseduje. Takođe, može se nositi i u novčaniku kao amajlija za privlačenje novca.

Poboljšanje memorije i opuštanje

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i koristi se u vidu eteričnog ulja. Takođe, njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, te se koristi i za opuštanje i kod meditiranja.


Plodnost

Veruje se da je ova biljka u vezi sa plodnošću, pa se preporučuje držanje nekoliko grančica pored kreveta radi podsticanja plodnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading