ZA SUVE PETE ISKORISTITE OVO VOĆE IZ KUHINJE: Biće mekane kao bebine, potrebno vam je samo 15 minuta mirovanja!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji pet rešenja za suvu i ispucalu kožu na petama.

ZA SUVE PETE ISKORISTITE OVO VOĆE IZ KUHINJE: Biće mekane kao bebine, potrebno vam je samo 15 minuta mirovanja!

Foto: Shuttrstock

Tokom zime, važno je pravilno se brinuti o petama jer su one tada osetljivije. Evo nekoliko domaćih recepata koji će vam definitivno pomoći da rešite ovaj problem.

Limun

Limun je odličan način za uklanjanje grubih delova pete zbog svojih jakih kiselinskih svojstava. Iscedite jedan ili dva limuna (zavisno od debljine zadebljanja) i pomešajte sok sa vodom. Napravite dovoljno da potopite celu nogu. Držite ih potopljenim oko 15 minuta. Isperite noge mlakom vodom i tapkajte ih suvim peškirom.


Banana

Banane takođe efikasno tretiraju suvu i ispucalu kožu na petama. Izgnječite jednu bananu i nanesite glatku smesu na pete. Ostavite je 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom. Nakon ispiranja, potopite noge u hladnu vodu dva minuta. Nanesite ovu masku na pete svakodnevno nekoliko nedelja i rezultati će se brzo pokazati.

Foto: shutterstock

Banane takođe efikasno tretiraju suvu i ispucalu kožu na petama


Brašno od pirinča

Brašno od pirinča takođe se koristi za tretmane stopala kada je u pitanju grublja koža. Sa određenim sastojcima, dobićete odličnu eksfolijantnu i hranljivu masku koja će ukloniti mrtve ćelije i dati vašim stopalima mekoću i sjaj. Pomešajte jabukovo sirće, med i brašno od pirinča dok ne dobijete pastu. Pre nanošenja smese, potopite noge u toploj vodi 10 minuta, zatim nanesite smesu u debelom sloju i nežno masirajte pete. Isperite toplom vodom, piše "Avaz ba".


Med i mlaka voda

Pomešajte 3 kašike meda sa mlakom vodom i potopite noge u to 20 minuta. Ova jednostavna mešavina garantuje dobre rezultate i meke pete.

Glicerin i ružina vodica

Glicerin, poznat po pozitivnim efektima na kožu, u kombinaciji sa ružinom vodicom, odlična je kombinacija za pete. Ružina vodica je bogata vitaminima A, C, D i E, koji obnavljaju kožu, dok glicerin omekšava. Ova mešavina ima antibakterijska svojstva, pa je odlična ako imate neprijatan miris stopala ili probleme sa gljivicama.

Korišćenjem ovih prirodnih sastojaka, dobićete odličnu eksfolijantnu i hranljivu masku koja će ukloniti mrtve ćelije i dati vašim stopalima mekoću i sjaj. Ovi jednostavni domaći recepti definitivno će vam pomoći da se brinete o petama tokom zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading